Bohuslän och Göteborg - del 2

29 juli var det dags att fira födelsedag, eller åtminstone en halv sådan. Marius fyllde halvår, och vi firade med tårtkalas (med baddare från Kungälv), paket, familjefoto och strandhäng. Härlig dag, söt unge.Vi var till stora badplatsen på Rossö. Den är en av tre stränder vi åker till när vi vill bada, och inte varje år vi kommer till alla. Men det här var den första vi upptäckte, och den är mysig. Finns mycket plats, vindskydd, och är långgrunt och barnvänligt. Vi vadade ut till ön och gick runt innan vi vadade tillbaka igen. Det här ljumma vattnet alltså, man hade ju velat bada konstant!


En kväll gjorde jag och Pieter vår traditionella biokväll på Park, komplett med god biopizza och promenad genom Strömstad för att köpa godis, och tillbaka igen. Vi såg Till apornas planet 2, bra film. Jag gillar den där biografen.

 
Och så gjorde vi Daftöland, för det vill de däringa barnen så väldans mycket. Inte jättekul som vuxen, fast roligt att se barnen trivas så bra. Så det har väl också blivit tradition vid det här laget, en gång per år Daftöland.

 
Sedan hade vi en kanontrevlig dag, min favoritdag blev det till. Vi åkte hela gänget (vår familj med mormor och morfar) till hällristningarna i Vitlycke vid Tanumshede. Tittade på hällristningarna, och på bronsåldersbyn, och inne i muséet. 

 
Sedan körde vi vidare till Grebbestad där vi först kikade in på bageriet och köpte bröd. Sedan strosade vi på bryggan (jag älskar att strosa på bryggor), lekte på lekplatser, och hittade bryggläge på en pizzeria där vi för en gångs skull denna sommar var helt förskonade från getingar, i havsbrisen. Wonderful! Vi gick till bryggans slut för att kanske bada, men bara Annette trotsade halvstormen och vågorna. Till Vincent började slåss mot dem och i glädje till slut druttade i han med. Vilket inte förstörde hans humör det minsta. Sådana ögonblick man minns.

 
Sedan strosade vi åter på bryggan (strosa brygga!) i den helt underbara kvällssolen. De andra försvann iväg aningen mer kvällsstressade medan jag och Annette tog det lugnt och njöt. Som man vill en sommarkväll i Bohuslän.

Och där var det slut på del 2, men det kommer mera. =)
 
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0