Lussebak, Sinterklaas och Lucia

5:e december började med besök av Emanuelfamiljen. Annette kom också över med en lussekattsdeg, och Marius och Oskar var entusiastiska russinätare / russinitryckare och äggpenslare. Efter Marius middagssovning åkte vi upp till oma och opa, peppade för Sinterklaasfirande. Vi sjöng, och så ringde zwarte Piet och berättade att paket var lämnade i källaren. Barnen fick dagens glädjeryck och rusade ner. Sedan öppnade vi paket, tog oss igenom ovanligt många surpriser (mycket trevligt) och åt god älggryta till middagen. När barnen väl somnat satt vi vuxna uppe och provflög Vincents nya radiostyrda helikopter innan vi också nattade oss. 

 
På dagis firades dagis inne i år. Barnen satt i ring och sjöng, och vi vuxna satt utanför dem. Jättemysigt. De flesta låtarna sjöng de och tecknade till samtidigt, och Claudia var med och tecknade alla låtarna, så himla fint att se. Det är så bra att de satsar så mycket på teckenspråk nu, både för Claudias skull och för andra barn som kan ha det kämpigt med språket på olika sätt, nyanlända från andra länder, eller barn som är sena med talet. Guld! Marius satt också med i ringen och kom inte springandes till mig som storasyskonen gjort sina första luciafiranden. Han ville absolut vara lucia - som storasyster - så vi fick nödfixa den gamla trasiga kransen (från när jag var barn), så att i alla fall ett ljus lyste i kronan, och barnet var nöjd.


På söndagen blev det riktiga lucia och Annette hade hunnit skaffa en till krona åt barnen, så att både C och M fick vara lucior. Vincent var tomte. Och vi traskade ner till mormor och morfar där vi tände tredje adventsljuset och lussefikade.


Vi hade fin frost i några dagar, innan värmen smälte bort den igen.

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0