Ridskola för ett tyst barn

Idag var Claudias tredje gång på ridskolan. Det är bara tre barn i hennes grupp så det är lugnt och bra, och det går att få mycket hjälp. Hon var jättepeppad på att börja rida, och det var allt bra kul förra gången när hon väl fick upp på hästen efter en första träff som bara var introduktion. De kör varannan ridning och varannan teori, så när det idag var dags för teori igen så ville Claudia först inte åka alls, sa att hon skulle sluta på ridskolan, för hon ville inte lyssna på någon som pratade. Men det krävdes inte så mycket övertalning för att hon skulle följa med.

Väl vid stallet fick vi veta att teori den här dagen innebar att lära sig rykta hästarna, alltså titta på vilka borstar som finns och sedan rykta sin häst (samma som de red på förra gången). Claudia pratar inget här heller (jag har inte skrivit så mycket här på bloggen om hennes selektiva mutism, men det kanske får bli ett samlingsinlägg senare), och är väldigt försiktig. Vill inte stå för nära hästen, knappt klappa. Idag vågade hon borsta lite i alla fall, och kammade lite i manen. Kratsade t o m lite i hoven när läraren höll i. När hon fick en låda att stå på gick det lite bättre, hon är rädd att hästen ska trampa på henne. Huvudet är också rätt läskigt. Hon har i alla fall den snällaste av alla hästarna (Eliza) just nu, och det är bra. Det gör henne lite tryggare att veta. 

Jag är med nära och tvingar inget. Peppar och utmanar försiktigt. Lång väg att gå för den här tösen, men jag tror på det! Fylla hösäckar gör vi varje gång, det är nybörjarnas uppgift. Claudia är med och fyller med hö, och vill absolut själv hänga upp säcken på vågkroken och ta ner den igen, hänga på väggen. 
 

Här kommer ett par foton från förra veckans ridning... 
Nästa vecka är det ridning igen. Jag tror att hon längtar. Hon pratar om att hon vill ha en egen häst. Dessutom berättade ridskoleläraren idag att det ska komma en ny nybörjarhäst till stallet, som heter Lisa. Claudias min när hon fick höra det! Lisa är Claudias absoluta favoritnamn, hon döper de flesta av sina gosedjur, smådjur och dockor till det namnet. kommentarer
av: Gammalmormor Maj-Britt

tisdagkväll den 27 januari
Heja heja Claudia så duktig du är som kan rida på en så stor häst men den ser snäll ut, så roligt det ser ut!

En stor kram till dig och hela familjen
från Gammalmormor i Göteborg

2015-01-27 @ 23:40:21

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0