Kolmården dag två

Vår andra Kolmårdendag i 30-gradersvärmen började med att vi åt hotellfrukost och sedan checkade ut och körde bort bilen till den riktiga entrésidan. Så vi tog parken liksom från andra hållet den här dagen. Vi satsade lite mer på att passa tider - se lite uppvisningar (bl a rovfåglar vilket jag tyckte var häftigt!), och åka safarilinbana. Det känns verkligen som riktig sommar när man inte ens tänker tanken på att stoppa ner en tjocktröja var åt barnen i packningen - vilket jag gjort i stort sett varje dag annars den här sommaren. Det märktes på djuren också att det var varmt - väldigt många av dem låg i vattnet och svalkade sig.



Första dagen lyckades vi inte få syn på några tigrar, men andra dagen gick två stycken och visade upp sig. Oerhört mäktiga djur, de där. Safarilinbanan tyckte alla barnen var riktigt skoj, speciellt Vincent och Claudia - de var alldeles uppspelta. Själv tyckte jag bäst om girafferna som vanligt. Och att se älgar bada.



Sist på dagen prickade vi in sälshow i dunderhettan, med fin utsikt och söta sälar och sjölejon. Och det utlovade lördagsgodiset som absolut skulle inhandlas i Katta-Los godisaffär.

 
När vi sett alla djur och fått tillräckligt med trask i benen, druckit en massa vatten (och läsk), lekt i Bamses värld, och var alldeles klara med Kolmården - då packade vi in oss i bilen och styrde mot Stockholm och Emanuels och Ninas nya lilla radhus. Mer om det nästa gång. 
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0