Astrid Lindgrens värld - del 3

Här kommer sista inlägget från ALV, dag två. En dag när vi såg en hel del av Madicken (som Claudia sa innan var hennes favorit), lekte mer i Karlsson på takets hus, delade upp oss bitvis när olika barn ville olika, fastnade igen framför Mattisborgen och Ronja Rövardotter, lekte i Mattisskogen, och åt en halvlyckad lunch när det visade sig att barnens våffelkö var milslång medan vi vuxna redan mumsade mackor och ostkaka. Fast det löste vi, och just som barnen ätit upp sina mackor slash ostkaka så dök Pippi Långstrump upp med ett cirkusfölje. Vincent och Claudia for efter, och vi med. Skuggade Pippi-tåget bort mot Villa Villekulla, och satte oss och såg en till show där. Därefter kollade vi in piratskeppet, och tog hamnrundan bort till Kurrekurreduttön, där Vincent till slut (det var en tidsfråga) plumsade i och gapskrattade. Bort till repflottarna där strax Rasmus på luffen och luffaren (Oskar?) dök upp. Mysig liten show vid den lilla ladan.Något vi försökt sikta på större delen av dagen - och till slut lyckades komma till - var den lilla gatan där Kajsa Kavats mormors hus ligger. Där hängde vi ett tag, och lyckades fånga hela familjen på kort. Sedan strosade vi en stund på huvudgatan och kikade in i Lotta på Bråkmakaregatans hus. Kikade lite i butikerna, och fick syn på Dunderkarlson och Blom som upptäcktes av Kling och Klang just som de satt och drack kaffe. Ett bra tag hakade vi på i pjäsen. Efter att barnen fått föreslå olika straff så lyckades tjuvarna rymma, men upptäcktes återigen av några barn, och poliserna kom i fatt och fick in dem i finkan. Där hjälpte bland annat Vincent - med korsade armar och fast min - till att vakta cellen. 

Efter en varmkorv och en sväng till till Junibacken började tiden rinna ut och vi delade upp oss. Vincent och Claudia ville helst leka på Karlssons tak så Pieter följde med dem, medan jag, Annette, Lasse och Marius tog en till vända genom den Lilla lilla staden. Vi mötte upp vid bokhandeln och hann höra musikerna vid entrén spela sin sista låt innan det var dags att strosa hemåt igen, mot våra små stugor.Sista kvällen åkte vi in till Vimmerby igen och åt hamburgare för att få någon hyfsat snabb middag i oss. Sedan var det barnnattning. Medan Pieter nattade Marius, och Vincent låg i sin säng och läste, så hade jag en mysig stund med Claudia på lekplatsen. När alla barn sov satt vi och pratade vid bordet utanför ihop med Annette och Lasse innan vi la oss för sista gången i våningsängarna.

Nästa morgon åt vi frukost tillsammans, innan A och L körde mot västkusten. Medan Pieter packade bilen så lekte jag och barnen på lekplatsen igen. Så var det bara bilresan hem kvar. Vilken rolig resa vi hade! Och sådan otrolig tur med vattkopporna, att Vincent hunnit bli frisk, och att det dröjde flera dagar till efter att vi kommit hem innan de två andra fick det. Tummen upp för det.

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0