Claudias födelsedag

Kvällen innan föllsedan så slog vi in paket och dukade fint. Tårtan kom färdig från Ica Maxi - måttot för födelsedagarna är "så enkelt som möjligt" vad tårta beträffar. Specialtårtorna sparas till barnkalasen. Hur som helst, det blev mycket rosa i år. Älskar ungen rosa så ska hon väl få vad hon vill ha. På morgonen hoppade vi upp klockan sex (nåja, mitt hoppande var väl i tröttaste laget). Vincent kom in viskandes och tyckte vi skulle skynda på med firandet innan Claudia vaknade. Så vi gick ner, tände ljusen på tårtan, och gick sjungandes upp för trappan. Claudia hävdar att hon låtsades sova då, så det får vi väl tro på. Hon var väldigt glad när vi kom in med tårtan, och förväntansfull när hon gled ner för trappan till köket. 

Efter paketöppning och frukost- och tårt-ätning som fick ta sin lilla tid så var det dags att cykla mot skola och dagis. Claudia hade fått välja om hon ville dit eller inte, men hon ville, för att bli firad av sina kompisar. Tror hon fick en kul dag. När vi kom dit skulle barnen just ut på gården med flaggor och dricka för att heja på de äldsta dagisbarnen i Slättaloppet. På eftermiddagen firade de Claudia. Hon fick sitta på en speciell stol, och de åt frukttårta, och hon fick välja ett födelsedagskort.

Medan barnen var på dolan/skolis passade jag på att sätta upp två extra presentöverraskningar på Claudias rum - det lilla skåpet som jag tapetserat till ett dockskåp, och så en prylhylla för lego (och annat smått). Glad dotter när hon kom hem igen till väntande överraskning.

 
Klockan tre var det dags att knata upp till Vincents skola för vernissage. Allt barnen tillverkat under året var utställt. Annette och Marilou följde med, och det var kul att strosa runt på skolan. Vi fikade lite också hos femmorna. Klart man ska stötta barnen. Snart kommer det vara våra barn som säljer fika för någon klassresa eller så. 

Hem igen och fixa lite, och vid femtiden dök far- och morföräldrarna upp med presenter, blommor och gratulationer. Till middag hade Claudia önskat falukorv och makaroner med champinjonsås (f ö den enda såsen hon äter), så det fick det bli. Med körsbärstomater och gurkstavar. Till efterrätt tårta och kolakakor. Och mer paket. Till födelsedagsbarnets stora glädje. Hon fick många fina saker som hon blev jätteglad för, tack för allt firande! Nu leks det i massor med allt nytt.
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0