Kosläpp och hästgård

Idag sken solen på våra utflyktsplaner. Efter en tidig morgon (runt femsnåret som tyvärr är Marius vanliga vaknatid) så segade vi oss på morgonen fram tills klockan slog tio. Då kom mormodern och hämtade upp oss, och så åkte vi iväg mot Sundborn och Bröderna Bengtssons ekologiska gård (som levererar till Gefleortens). Vi var lite sena och aningen stressade, och när vi kom fram så stod bilarna uppradade utefter vägen eftersom parkeringsåkern redan fyllts upp. Men vi klev ur och kom snabbt fram till en äng som sluttade nedåt mot gården och alla människor. Och med tio minuter till godo kunde vi stressa av och njuta av solen och utflykten. Barnen gillade nog bullarna och kakorna allra mest, men de verkade trivas över lag. Vi såg ystra kor kila ut i hagen, rulla sig i höhögar, göra glädjeskutt, och stångas lite lagom vänligt med varandra. Vi kikade på kalvar i olika åldrar som man kom riktigt nära, och just som vi traskade tillbaka mot bilen så somnade Marius och sov den lilla bilresan mot nästa mål, och fortsatte sova någon timme till i vagnen.

Vi körde den lilla biten till Svedens hästgård - där Claudia normalt går på ridskola på måndagar - för att vara med på Svedendagen. Vi hann fram till ridhuset just som den sista hästen presenterades. Tror vi missade någon uppvisning där, men det gjorde inte så mycket. Vi satte oss utanför och fikade lite mer och köpte varmkorv. Såg hästar galoppera fram och tillbaka i hagen nedanför. Sedan blev det barnridning och Vincent ville rida och såg så glad ut på hästen. Claudia ville inte däremot, eftersom inte jag ledde hästen. Så vaknade Marius alldeles lagom för att få hälsa hönsen, tuppen, och de två kaninerna (andra varvet för oss andra). Vi kikade på den lilla bäcken med minibro över, och barnen plockade maskrosbuketter på väg mot parkeringen. 

Vi stannade till på Ica på hemvägen för att köpa lördagsgodis, och sedan var vi hemma hos Annette ett tag medan Pieter sov färdigt efter nattjobb därhemma. Barnen målade, Marius också (han krävde det). Och det blev fina målningar, men även fina ansikten och fina kläder... Hem till en vaknad pappa sedan, och vi beställde pizza till middag, sedan i säng med barnen. Och här sitter jag och det är sovdags för mig med. Bra lördag! Imorgon nya äventyr (hem till Claudias dagiskompis Kasper och lillebror Elton). Godnatt!
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0