Lövåsen 2015

Här kommer ett inlägg lite för sent, precis som varje år när det kommer till sommarens bohusresa och sensommarens fjällentur. Dags för Lövåsen härmed. I år blev det en lite kortare vända, fyra dagar i mitten av september. Resdagen dit var klarblå och strålande solig, och vi hann med en kort sväng upp på fjället. Så här i efterhand skulle vi ha dragit iväg på en lite längre tur direkt, medan vädret var med oss, för det var några riktigt regnblåsiga dagar som följde.Första heldagen på plats började med renspaning genom stugfönstret. Sedan tog vi vårt pick och pack och körde bort till Grövelsjön. Det fick bli en kort tur upp för Linnéstigen och ner igen. Vi struntade i att ta oss till Norska gränsen i år, regnet piskade ner oss från fjället innan vi hann så långt. De stunder regnet slutade så var det riktigt skönt där på stigen, men så fort det tog fart igen så började vi huttra.

 
Andra vandrardagen fick det bli Valdalsbygget och det kom bara lite lättare regn till och från. Genom fjällskogen var vi skyddade från vinden, och de två kilometrarna dit och sedan tillbaka var alldeles lagom för barnens ben i år. Marius gick mycket han också, även om han blev buren mesta tiden. Jag och Claudia drog oss lite efter på tillbakavägen, så att hon fick prata. Hon döpte små tallar och pinnar hon hittade, små stenar, stora stenar, stubbar och kala träd fick namn, och blev farfäder och mormödrar, systrar och kusiner.
 

Så var det redan dags för hemfärd. Vi rastade på samma ställe som vi oftast gör, vid dammen nära Trängslet. Men medan den på uppresan liknade något man kunnat hitta i Italien en strålande dag, var det något dystrare den här gången. Dammen hade tappats på massor med vatten på de dagarna, så vi kunde gå långt ut på stenbotten. 
 

Sedan macka och kaffe, och så sista bilturen hem.

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0