Halloween 2015 officiellt inledd

I förrgår köpte jag och Vincent en stor pumpa på hemväg från skolan, och jag karvade ut ett ansikte på barnens beställning. De fick rita lite på de små prydnadspumporna samtidigt, men det var svårt. Jag får hitta på någon annan typ av pennor eller färg nästa gång åt dem. Jag kunde ju inte låta bli att rita på den stora pumpan, med tisdagens pumpakurbitstecknande på Nordiska museet i Stockholm färskt i händer och huvud (mer om det senare hoppas jag - annars finns bilder på instagram på @mollybob.se).Så igår var det dags för första halloweenkalaset för i år - ihop med Saga och Josefin hemma hos dem. Jag tog med mig en kladdkaka och Jos fixade maten - grön spagetti och fingerkorvar (och en massa tilltugg av både nyttigare och mindre nyttigt slag). Vincent var ovanligt kräsmagad och vägrade smaka på den vackra maten, och Claudia var inte bättre hon. Vi andra blundade och åt, mat god som någon. Barnen busade runt och så såg vi Wallace & Gromit och Varulvskaninen. Skön stämning i oktobermörkret, och barnen trivdes. Marius som fisken i vattnet. Vincent var ängsligast av alla och tyckte det var läskigt att cykla hem i mörkret.

 
Bilderna på Claudia längst ner är från idag, för hon var nämligen häxa två dagar på raken. Idag var det dags för födelsedagskalas med halloweentema hos en kompis, och dottern ville ha sina nya kläder på sig igen, och samma sminkning som igår. Nästan i alla fall. Kläderna är f ö från Kappahl som fått in riktigt mysiga höstplagg. Bra med kläder som fungerar både till utklädnad och till vardags (även Marius nya skelettpyjamas som han har under vampyrvästen hör till den kategorin).

I år blir det mer halloween än någonsin känns det som. Och jag som var skeptisk för några år sedan har börjat ta till mig det ordentligt. Det behövs verkligen lite kalasstämning så här när det börjar bli riktigt mörkt och kylan lägger sig allt mer. Och barnen älskar det.
 
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0