Solig hösthelg med två barn

I helgen har solen strålat från klarblå himmel, riktigt så där otroligt fint höstväder. Träden håller på att bli gula men hinner bli ännu finare innan de ramlar av. Förutom när det kommer till vår Lönn utanför huset. Den brukar vara först med höstfärger, och först att tappa alla löv. Så just nu illnjuter vi för trädet är så otroligt fint.

Pieter jobbade både lördag och söndag, och Vincent sov över hos oma och opa från lördag till söndag, så jag har haft en del tid med bara Claudia och Marius. Skönt var det att kunna öppna dörren och flytta ut både teckningar och mellis. Och Marius som tidigare varit lite rädd för springcykeln - den har varit för hög - blev plötsligt oerhört förtjust och cyklade (nåja, traskade mycket långsamt) flera varv runt sandlådan. Heja Marre!


Söndag mitt på dagen hämtade vi upp Vincent och oma och åkte upp till Stångtjärn för att promenera runt. Som vi konstaterade ihop med de bekanta vi mötte där uppe - man lär passa på. 

Marius stora plåster i pannan förresten - Han ramlade och dunkade huvudet i en vass sten på dagis i fredags, så jag fick hämta honom och åka till vårdcentralen där de tejpade ihop såret. Så nu ska han gå så här i tre veckor. Han är jätteduktig och petar knappt på plåstret, bara pekar lite ibland när han vill prata om det med sitt vanliga "däääe!" F ö ett myket användbart ord som han kan ändra i oändlighet för att passa just det han vill kommentera eller fråga eller protestera mot eller visa eller bekymrat påpeka. Han har inte många ord än, men han är ändå väldigt talför och uppmärksam på sitt eget språkliga sätt. 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0