Göteborg och gammalmormor

Nu har vi kommit hem från den väldigt lyckade Göteborgsresan. Vi är såklart riktigt trötta, både jag och Vincent (och Annette med), men glada. Vi har bott hos gammalmormor och ätit god mat och haft det trevligt. Tågresan tar 6-7 timmar vilket ju är lite slitigt, men både ner och upp gick det över förväntan. Vi behövde inte ens springa efter Vincent hela tiden, utan vi kunde roa honom ganska bra på plats (med leksaker, böcker och ätbara mutor).



Vi var borta torsdag-söndag. Torsdagkvällen blev hemmamys med gammalmormor. På fredag dag traskade jag och Vincent runt på stan (inkl. Haga) och shoppade lite inför Sint Nikolaas. Det är lite stressigt att gå i affärer med honom, men det gick och han sov en timme så jag kunde ta det lite lugnt också. Vi invigde även McDonalds för att få lite snabblunch i oss. På kvällen var vi hela gänget till Liseberg, fyra generationer. Det var riktigt kyligt och regnade allt mer, vi blev rätt frusna efter hand. Trots det var det jätteroligt! Vincent hade riktigt tindrande barnaögon och tog in allt med stort intresse. Små mekaniska tomtar var väldigt fascinerande, glöggen och marsipanen var god, det lilla berg-och-dalbanetåget och flygplanskarusellen var riktiga magneter, och allting runtomkring. Vincent fick t o m träffa tomten! Han var inte alls rädd utan gick fram till tomten och konstaterade att han hade fina vantar, och så hade de en liten konversation. Sedan dök en jättestor tomtekanin upp och Vincent ville hälsa på den också. Gick upp för trappan och nästan ända fram själv (men ville ha lite mammastöd sista biten) och så pussade han kaninen på den jättestora nosen. Det var hur gulligt som helst, man smälter för mindre. Vi andra tindrade lite vi med, och köpte marsipangrisar från Bräutigams, och jag sprang iväg en vända för att köpa fudge och churros. Det var dessutom invigning den här dagen. Vi såg inte så mycket av den men stod en stund och lyssnade på julmusiken (som det isdansades till) och Vincent dansade för det vilda. Vi hängde på såklart. När vi var tillräckligt nerkylda så tog vi spårvagnen hem och gammalmormor gjorde grillkorv åt oss. Det var riktigt gott att värma sig med och ett trevligt avslut på kvällen.



Lördagen spenderade jag och Vincent med några mammor och barn som vi känner. Först röjde vi runt i den blöta men riktigt bra och stora lekparken vid Slottsskogen. Vincent fick sällskap av finingarna Gustav och Ida, och sedan fikade vi medan barnen fick lunch i restaurangen Villa Belparc. Efter en hel del stojande (med bl a två små killar som gapskrattandes dunkade sina huvuden i en stor mjuk soffpall) hoppade jag och Vince + Ida med mamma på en spårvagn och tog oss hem till en fjärde mamma med tvillingdöttrarna leia och Tibella. Vincent sov som en björn i två timmar, tröttisen, medan systrarna drog runt i lägenheten med den några månader yngre Ida. Vi mammor blev bjudna på en smarrig gryta under tiden, sedan blev det lek och fruktsallad i barnens rum.



Väl hemma hos gammalmormor igen åt vi middag och hade en lugn kväll. Blev bjudna på smarrigheter när Vincent väl somnat (inte så lätt att få honom att komma till ro, trots att han var trött), och vi tog det lugnt i soffan. Nästa dag var det hemfärd igen, men först frukost, morgonbestyr och ostkakslunch innan vi allesammans tog bussen till stationen. Vi blev avvinkade och hittade våra platser. Nästan så snart vi satt oss till rätta somnade Vincent. Jag led lite av X2000 (tillhör de procent av befolkningen som mår dåligt av de tågen), men när vi klev av för byte i Hallsberg släppte det igen. Puh. Väl hemma i Falun blev vi skjutsade till JD och ML (oma & opa) för middag, sedan traskade vi hem och stupade i säng. Trötta efter resan, som sagt, men glada.



Nu kan Vincent säga både Liseberg, Tomtekanin, Tomte, åka spårvagn och åka tåg. Och han har med sig en liten tomtekanin hem som minne, och den är han helförtjust i.

Nu måste jag sova, imorgon jobbdag igen. Puh!
/Emma

kommentarer
av: Gammalmormor Maj-Britt

2009-11-17 @ 00:04:29
URL: http://sitamoia.blogg.se/
av: Gammalmormor Maj-Britt

måndagkväll den 16 nov! Hej Emma! Tack för dom jättefina bilderna från Göteborg och för den trevliga texten som du har skrivit till bilderna och du har ju fått med allt som hände dom dagarna! Det var så roligt att ha er här och få träffa Vincent som hade blivit så stor sen jag såg honom sist och hade också lärt sig att säga många ord som jag tycker var duktigt! Kramar till er alla tre från Gammalmormor i Göteborg!

2009-11-17 @ 00:16:39
URL: http://sitamoia.blogg.se/
av: icka

Tack för senast!

Gustav somnade som en klubbad i bilen.

Jag visade filmen för honom och han skratatde högt när Vimse slog huvudet i bordet. Tokunge!

Kramkram/I.

2009-11-17 @ 10:32:12
URL: http://blog.olicka.se
av: Cissi

Kan säga att Ida somnade som en stock när Tony hämtade oss, en trött och mycket nöjd tjej. Det var en rätt trött och mycket nöjd mamma också :-)



Kram

av: Emma H (sitamoia)

Vi hade riktigt trevligt i Göteborg, men det har man nog alltid där. =D Vincent sov ju i två timmar, somnade i samma stund som vi klev på spårvagnen från lekparken och sov i Jennys hall tills jag väckte honom. Jag tyckte han gott kunde vara lite vaken och hinna leka med de andra barnen också. =)Det där huvudbonkandet var ju bara hur roligt som helst, jag måste kolla på min film också. Ska säga åt Pieter att fixa den idag om han kan (han är videomästare hos oss).

2009-11-17 @ 13:27:25
URL: http://sitamoia.blogg.se/
av: Emanuel

Jättehärliga bilder! Tänk att Vincents ögon tindrade - precis som barnaögon ska. Nu längtar jag till julen!

2009-11-17 @ 19:37:19
av: Malin

Låter ju onekligen som en trevlig resa :) Och vilka mysiga bilder!

2009-11-18 @ 21:39:31
URL: http://www.mandarinklyfta.se
av: Anonym

Emanuel: Det är riktigt så att man själv börjar tindra också, det smittar! Ja julen kommer bli helmysig, nu är det nära. Vi har redan tjuvstartat med julmust hemma. När kommer du?



Malin: Ja visst ser det mysigt ut, och det var det också! =)

2009-11-19 @ 09:16:15
av: Martina

Vilka vackra bilder och verkar som en trevlig resa. Mysigt med liseberg!



Hoppas allt är bra med er?!

2009-11-23 @ 22:51:30
URL: http://beautywolf.blogg.se/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0