Lekparksbesök och lite ledigt

Jag och Vincent har just suttit med när Passion Play repade och skrev en ny låt. Vincent vägrade somna, så han fick vara uppe (tyckte det var mysigt med musiken, dansade lite och lekte lite) och är fortfarande vaken. Han som brukar vara så duktig på att somna precis kl åtta, och nu närmar den sig tio. Antagligen är det en kombination av folk i lägenheten, att han sov för länge på dagen (över tre timmar) och att han fått en ny säng. Eller ny och ny, vi har tagit bort sidan på hans spjälsäng. Förra natten sov han hur bra som helst, och idag vid middagsvilan gick han och la sig helt själv, klättrade i och somnade. Men ikväll är det lite värre. Känns ändå kanon att han kan klättra i och ur själv nu, för han har varit på väg över redan i många månader och från en rätt mycket högre höjd.



Jag har varit ledig i fyra dagar och hunnit med lite av varje. Bl a var jag, Vincent och Annette till vernissage med föreläsningar på Magasinet, kallat EternalReturn. Vi snappade inte upp så mycket av pratet, men det var lite intressant ändå med unga kreativa människor från Falun som lyckats göra företag av sin kreativitet ute i världen. Gott tilltugg dessutom. Och fin konst och mysig atmosfär! Magasinet är toppen, måste se till att gå på lite fler evenemang där.

Igår var Pieter också ledig och vi såg till att få lite frisk luft genom att promenera till den uppdaterade lekplatsen i Elsborg (ett av Faluns tre bevarade gamla trähusområden). Hästklätterställningen var Vincent lite för liten för, men ville ändå upp i den.


Vi passerade Egnellska huset på väg till lekparken. Jag passerar det huset varje dag när jag cyklar till jobbet, men har aldrig med mig kameran då. För er som inte bor i Falun så är Egnellska huset ett gammalt fint stenhus, eller snarare var. För något år sedan (eller är det mer? Tiden går så fort.) brann huset ner helt med bara fasaden stående. Byggnadsställningar ställdes upp för att restaurera, sedan brann det igen. Helt ofattbart. Nu står byggnaden där och är vacker och sorlig på samma gång. En av planerna är att göra parkeringshus men behålla fasaden. Kanske lika bra, för att bygga upp det nu går antagligen inte.


Nu kom Pieter tillbaka med en gråtande Vincent, fjärde läggningsförsöket gick visst inte så bra det heller. Vimse får nog somna hos oss ikväll, för nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng. Tidig dag imorgon med cykel upp för backen till dagis och sedan till jobbet.

Godkväll!
/Emma (med Vincent och Koko i knät)

PS: Måste bara säga ett stort grattis till min arbetskamrat Sofia som fick en liten dotter i morse!

PS2: I morse var Vincent och badade med Lasse igen, de tycker verkligen om det båda två. Vincent både går och kommer hem som en liten solstråle. Här kommer en avslutande bild från igår när Vincent släpade ut Koko ur sängen och gosade en stund:


kommentarer
av: Gammalmormor Maj-Britt

tisdag den 20 okt! Hej Emma och tack för dom trevliga bilderna och texten som alltid är lika roligt att se och att läsa! Nu börjar jag att räkna dagarna tills ni kommer till Göteborg,det ser jag fram emot!

En stor kram till er alla tre från Gammalmormor Maj-Britt!

2009-10-21 @ 00:02:31
URL: http://sitamoia.blogg.se/
av: Eva [Bland rosa och blåa tuttar]

Skriv, skriv, skriv;)

2009-10-23 @ 19:44:53
URL: http://skruttisochjag.blogg.se/
av: Eva [Bland rosa och blåa tuttar]

...och många bilder också förstås!!

2009-10-23 @ 19:45:30
URL: http://skruttisochjag.blogg.se/
av: Eva

Hej Emma! Jag fick din bloggadress av Lasse, och har varit inne och kikat lite. Roligt att se och läsa hur ni har det, och roligt att se hur fin Vincent är. Senast jag såg så vackert rött hår på en liten kille gällde det Esbjörn. (Esbjörn är Emmas kusin, som information till andra bloggläsare.) Fast Vincents hår är kanske både yvigare och rödare! Kram på er alla tre från Eva

2009-10-24 @ 15:19:58
av: Emma

Mormor: Ja det ska bli så roligt att komma till Göteborg igen! Jag behöver fylla på med västkust lite då och då, och träffa dig också såklart!



Faster Eva: Roligt att du kikade in! Ja det finns ju en och annan rödhårig på min sida släkten också (även om Pieters familj är helt komplett). Jag älskar Vincents fina färg! Igår blev håret dock lite mindre yvigt när lockarna rök.



Bloggar-Eva (eller vad jag nu ska kalla dig, hehe): Jag blir så trött på datorer när jag jobbat en hel vecka så det blir visst lite långt mellan uppdateringarna, men idag kommer en hel hög med bilder iaf! =)

2009-10-25 @ 14:24:31
URL: http://sitamoia.blogg.se/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0