Skoshopping


Idag har Vincent varit på dagis för sista gången på flera veckor. Nästa vecka jobbar jag och Pieter omlott så någon av oss är hemma varje dag och därmet också Vincent. Och de två följande veckorna har Pieter semester, så då blir det också hemmatid för Vimsekillen. Det är samtidigt mina två sista veckor på jobbet, så räknat från nu har jag tre veckor kvar. Känns oöverstigligt mycket och futtigt lite på samma gång. Jag har börjat få mer problem med fogarna nu, sträckte till dem häromdagen så att det har börjat hugga till allt oftare när jag går. Både promenader och stillasittande gör det värre. Men det är ju inte så himla långt kvar nu, så jag klarar mig. Bara det inte blir så mycket värre.

Jag har idag hunnit med att gå till frisören vilket var väldigt välbehövligt och känns såå skönt. Behagligt med kort frilla när våren och sommaren kommer och bebisen med dem. Hann också med kaffe latte (hemma gör jag alltid mitt kaffe med minst hälften mjölk som jag värmer och vispar) och ett par munkar (dalavarianten alltså, även kända som flottyrringar söderöver) som jag inhandlade på stan. Det är visst någon typ av marknad i helgen, men än så länge är det mest små fåniga karuseller uppställda på Stora torget + munkvagnen. Sedan var det dags att cykla upp och hämta sonen på dagis. Härligt att se hans glädje när han upptäcker att man kommit in på avdelningen! Mindre härligt att klä på honom ytterkläderna, idag var det under ordentlig protest.

Vi cyklade ner för backen och hem och bytte till vagn - enklare att ta sig runt med på stan med egensinnige Vincent som oftast springer åt alla andra håll än dit man ska. Så spenderade vi ett antal timmar med att gå i skoaffärer, fyra stycken närmare bestämt. I tre av dem shoppade vi, först sandaler, sedan vår-/höstskor, och så stövlar. Vincent har nämligen vuxit ur alla skor under vintern. Bara vinterkängorna som fortfarande passar (med någon liten halvcentimeters marginal) och de kommer snart bli för varma. Vår- och höstskorna satsade jag på bra kvalité eftersom de kommer användas så mycket, medan sandalerna fick bli billiga och stövlarna valdes med Vincents Blixten McQueen-intresse i tanken. Jag hittade inga snygga stövlar så då fick det bli Vincentvänliga istället. Och här kommer bilder på inköpen:


I helgen är Pieter ledig och vi har inte allt för mycket inplanerat, och det som vi väl har planerat är bara trevligt. Imorgon ska vi ta det lugnt fram till klockan tre då vi ska på husvisning! Vi har letat hus i ett år ungefär, och gör det utan stress. Vi är inte tvugna att flytta än på ett tag, även om lägenheten känns lite trång redan nu och snart kommer bli ännu trängre. Men det gäller att hitta rätt hus på rätt plats till rätt pris. Och så är ju ett husköp ingenting man ska hasta igenom. Men nog är jag allt bra sugen på att slå till snart... I alla fall så får vi se hur detta huset känns imorgon, här kan man spana in det på Hemnet (ända tills de tar bort det från sidan, jag gissar att det sker när huset är sålt):

http://www.hemnet.se/beskrivning/638518?r=3

Efter husvisningen cyklar vi till Slätta för middag hos mormor och morfar. På söndag ska Pieter repa med ett av banden och sedan ska Vincent spendera lite tid med opa och oma. Själv hoppas jag på att kunna vila upp mig, sova mycket och inte sitta så mycket vid datorn (jag fastnar lätt här).

Nej nu är det nog alldeles strax läggdags. *gäääsp*
/Emma

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0