Smakisar för både barn och fåglar

Claudia är så redo för smakportioner som man bara kan bli. Hon sover fortfarande max 3 timmar i sträck om nätterna, hon är väldigt intresserad av oss när vi äter och tycker det är helskoj att se mat åka in i våra munnar. Dessutom tuggar och dregglar hon massor och smaskar glatt på sina fingrar (pek + lång är favoritkombon). Helt enligt regelboken för hur en smakisredo bebis ska bete sig.

Så - jag planerade att ge henne första portionen igår. Men vad gör tösen? Somnar redan kl fem och sover till kvällsmålet kl åtta och somnar om. Inte för att det hjälpte nattsömnen något vidare, men så tidigt har hon aldrig somnat för kvällen. Fick igen det imorse, men det är en annan historia. Kort sagt missade hon potatisupplevelsen. Men idag tog hon igen det med besked. Vilken succé!
Hon tuggade i sig en hel majskrok på öppna förskolan häromdagen, så jag var inte förvånad över att det gick så bra med potatis. Claudia smaskade och grimaserade och hjälpte ivrigt till med händerna. Det var så poppis att hon fick en till smakportion lite senare på dagen. Dessutom körde vi grötsmakis innan kvällsamningen. Också mums enligt Claudia! Nu sover hon sött i sin säng och jag hoppas att hon kanske kan sova liiite längre än vanligt. Hoppas på att gröten skapade extra mättnadskänsla i den lilla bebismagen. Vi får väl se.

Japps, då har vi två ätande barn i familjen, och två ansikten och fyra händer att tvätta efter varje mål. Det firade Vincent med att själv gå och tvätta sina händer i badrummet efter middagen. Tack kära son! Och tandborstningen är inte omöjlig längre, och blöjbyterna går galant. Hm, två blöjbarn ja. Får se när Vincent är redo för att bli blöjfri, inte riktigt än vad det verkar. Vi tar det lugnt.

Imorgon blir Claudia fyra månader, och hon är stark och stadig redan. Att stå är en smal sak för den här tjejen:
Hon vill stå mest hela tiden, men det får hon inte. Nåja. Claudia är inte den enda som är hungrig. Vincent fick en talgboll av Annette och Lasse att sätta upp på balkongen för att kanske locka hit lite småfåglar. Och visst dök de upp! En blåmes har jag sett, och en skata skikade förbi som hastigast, annars är det bara talgoxar som äter och äter och äter. Hungriga? Japps!
Visst fanns det väl ändå fler olika sorters fåglar när man var liten, eller? Nåja, talgoxar är söta. Och Vincent älskar fåglar (liksom Aries, som synes), ett intresse som upprätthålls med hjälp av den här boken, som finns hemma hos mormor och morfar:
Till bilder och text om en massa fåglar så får man också lyssna till hur de låter. Enormt spännande för en liten fågelskådande tvååring!

Nej nu tror jag det får bli lite Sopranos, och så ska jag försöka att inte sitta med datorn i knät. Vi börjar närma oss slutet så man kanske ska hålla ögonen på tv:n. Ska bara säga hejdå till Lasse som varit här på middag, och koka mig lite mer mjölk till tredje koppen latte.

kommentarer
av: Sandra - mamma till Molly

Vad roligt att Claudia gillade potatis :D Molly älskar verkligen att äta. Nu får hon ett helt mål gröt om dagen och smaskis av blomkål för tillfället vilket går bra det med :) Snygg halklapp Claudia har på bilden! :)

2010-10-02 @ 22:28:31
URL: http://surrovich.blogg.se/
av: Emma H

Hur fort ökade ni på portionerna? Det känns som att Claudisen rätt snart skulle kunna äta hela portioner, det var nästan svårt att sluta mata henne, hihi.

2010-10-02 @ 23:51:18
URL: http://sitamoia.blogg.se/
av: Sandra - mamma till Molly

Vi började ge henne smaskis av gröt förra fredagen. Hon fick en smakportion på lördagen också och på söndagen fick hon ett helt mål. Från lördagen har hon även smakat på potatis, en halv dl varje gång. Nu är vi inne på blomkål och ja, Molly skulle också kunna äta en hel måltid med något matigt. Vi väntar lite med att ge henne mer av det tills hon fått äta ersättning nr.2 i en vecka till ungefär. Blev mycket för hennes mage i början med byte av ersättning och gröt samt smaskis :PFörresten, jag har gett dig en award, kika in på: http://surrovich.blogg.se/2010/october/en-award-till-mig.html/Sandra

2010-10-03 @ 21:28:24
URL: http://surrovich.blogg.se/
av: Lisa - mamma till Knut

Vad kul att hon gillade smakisen :D Knut har fått äta palsternacka till lunch nu hela helgen och det har gått hur bra som helst :D ringde till bvc på morgon och hon sa att jag kan öka till både lunch och middag och två eller tre isträningar :DOjj vad stagid Claudia ser ut när hon står! Knut har alltid stått i vårat knä eller på golvet när man hållt han i händerna. MEN jag tror inte att han skulle klara av att stå själv sådär!

2010-10-04 @ 09:15:36
URL: http://mammatillknut.bloggplatsen.se/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0