Städning leder alltid till trevliga saker

Pust och puh, det är ingen liten städning det här. Vi har omorganiserat och packat ner och flyttat och grejat och sorterat. Allt för att Vincent ska få en stor säng och Claudia överta spjälsängen. Hittills har den lilla sovit i vagga och den lite större har sovit i spjälsäng med borttagen sida. Men lilla har snart vuxit ur vaggan, och stora har snart vuxit ur spjälisen. Alltså, hög tid för sängbyte.

För att få plats har vi bland annat varit tvugna att packa ner en hel (rätt så överfull) hylla som vi haft inne på vårt sovrum. Från förrådet plockade vi upp Pieters gamla resårsäng på korta ben, köpte en ny bäddmadrass och nya lakan. Och tada - Vincent har fått en ny säng! Vad mysigt det kommer bli att kunna ligga brevid honom och läsa saga framöver. Och lite farligt... Risken att somna är nog rejält hög skulle jag tro. Fast det är lite mysigt det med.

Vincents rum är så gott som färdigt! Lite rensande kvar bara, men det är grundligt städat och det mesta har fått en plats (gillar de nya små pallarna från Jysk med förvaring i). Resten av lägenheten är det lite sämre med, det är mycket kvar. Den här städhelgen kommer fortsätta i veckan och in på nästa helg. Minst. Det blir skönt när det är över. Fast om jag ska vara ärlig så är det rätt trevligt medan det pågår också. Städning är behagligt på något sätt, speciellt om man är två.

Ovanför spjälsängen (inne i vårt sovrum) fick barnens namntavlor en plats. Och Claudias släktträd hänger ovanför huvudändan. Allt är stadigt fäst i väggen med skruvar. Tack Tobbe för lånet av slagborr! Den användes även för att säkra några hyllor i väggen. Ett barnfamiljsmåste.

På kvällen har vi varit på middag hos svärföräldrarna. Blev bjudna på hela ungsstekta rödingar, gott! Vincent ville inte smaka, fast å andra sidan åt han 3,5 pannkaka till frukost hemma hos mina föräldrar. Förmiddagen spenderade han på badhuset med sin morfar. Äntligen dags för de två att återuppta sin badtradition efter sommaruppehållet!

Imorgon måndag. Dagis för vissa, jobb för andra. Jag och Claudia ska på papprörsjakt. Måste ha något att skicka mina namntavlor i. Önska mig lycka till! (Och kom gärna med tips på var man bäst får tag på billiga rör!)



kommentarer
av: Sandra - mamma till Molly

Man kan beställa sådana rör på nätet i alla fall: http://www.mattonbutiken.se/index/browse/menu/4/category/63/Kontor-Kontorsmaterial/Emballage/Papptuber.html



Man borde väl kunna köpa rör på posten?



Blev kanon med sängen till Vincent, såg mysigt ut! :)

2010-09-12 @ 23:03:11
URL: http://surrovich.blogg.se/
av: Emma H

Ja det blev riktigt bra med sängen! Och Vincent verkar trivas, han sov i den vid lunch och har somnat igen i den nu på kvällen. Klättrade upp i spjälsängen först när han hittade den inne hos oss, fast sedan kom han på att det ju var Claudia som skulle sova där. Haha.



Posten? Vad är det? =))



Matton var ju ett kanontips, tack! Ska kolla runt lite imorgon först om jag kan hitta billigare, annars beställer jag. Undrar om det blir bra med 50x540 mm. Det borde väl räcka med 5 cm brett för att skicka en tavla?

2010-09-12 @ 23:28:15
URL: http://sitamoia.blogg.se/
av: Sandra - mamma till Molly

Haha jadu, vad är posten? ;) Visst borde det räcka med 5cm om du gör i den storleken som du gjorde till Vincent och Claudia. Man rullar ju ihop demså det borde få plats :) Jag fick hem en väggdekal som är 60cm, ihoprullad i x-antal varv och den ligger i en 5cm så ja, namntavlorna lär få plats :) Lycka till i letandet! :)

2010-09-12 @ 23:34:58
URL: http://surrovich.blogg.se/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0