Blöjfritt? Nu kör vi!

Idag var första dagen av vår Vincent-sluta-med-blöja-satsning. Efter att ha lagt ner blöjavvändningsförsöket i nästan ett år är det dags igen, och nu på allvar. Sonen visar noll intresse och vill inte alls sitta på toa eller bli av med blöjan. Men är man tre så är det dags.



Först var det panik, totalvägran, uppspärrade ögon, sparkande kropp och falsettskrik. Efter en återhämtningspaus så gick han till slut med på att låta sig mutas med ett kinderägg. Blöja av, dinosauriekalsonger på. Vi hann igenom tre par kallingar under kvällens entimmeslånga blöjavvänjning. Får se hur lång tid det här kommer ta. Intresset hos Vincent är än så länge fast förankrat någonstans runt noll.

kommentarer
av: Cissi

Ska bli spännande att följa progressen! Ida var intresserad av potta och toa ett tag, men nu kunde hon inte "skita mer i dem". Och då inte bokstavligt :-) Jag tänker också köra på en sån, nu är det slut, till sommaren när skolan är slut. Som det är nu kan hon gå utan blöja men så fort hon är nödig ska den på så hon kan uträtta sina behov. Knasunge!

av: Sanna Hagert

Skönt att det är fler som vägrar. Försöker lite smått "men vill du inte kissa på pottan/toan istället?". -Nä.

Lägger det på hyllan tills sommaren kommer, tror det är enklare då (hoppas jag iaf).

2011-04-15 @ 11:03:20
URL: http://sannahagert.blogspot.com
av: Anonym

Men tänk på hur fiina de skulle vara på Svante, han passar så bra i turkost! Hehe ;)

Jag tror att det beror på att de har lite olika defenition. Kläder från Lindex, Kappahl och H&M passar (iaf) här fram tills barnet är så långt som storleken. Han har tex 74 nu när han är 67.5 cm(kanske 68 nu, hoppas hoppas!) och hade 68 mellan att han var ca 62 och 67 cm. Medan villervalla passar från och med längden, 68 passar bra nu. Det verkar vara så med Me&I och flera av de andra icke-kedje-märkena. Fast det är bara en teori från min sida :)



Apropå blöjfrihet - Sixten är precis lika ointresserad. Vi tänkte försöka i sommar igen!

2011-04-15 @ 12:15:56

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0