Blöjor blöjor blöjor

Det är lite sisådär med mamma- och pappamotivationen när sonen inte bryr sig det minsta om att han sitter i en stor pöl i ett par dyngsura brallor. Nu lockar vi med guldstjärnor om något hamnar i toastolen, men än har det inte gett resultat. Tips på hur vi får treåringen blöjfri mottages mycket tacksamt!

Man undrar lite hur många hundra paket till vi ska behöva bära hem. Mycket skulle bli bättre om storbarnet bara kunde tänka sig att sitta på toaletten istället. Det skulle kanske inte utgöra direkta stordåd för ekonomin eller våra trötta axlar, men tänk bara på miljön. Inte utan att man känner sig som en värsta sortens miljöbov ibland när femte blöjan för dagen slängs i soporna. Och då har vi bara räknat ena barnets.

kommentarer
av: elsa

Ja du... Vad gör man? Vi har hållt på att trilskas i... sju månader nu. Han är blöjfri nattetid sedan fyra månader och han prickar in nästan alla kissningar på potta/toalett hemma som borta men att göra nummer två funkar inte alls. Och då man blivit trött på att tvätta kalsonger VARJE DAG i sju månader så drar man gärna istället på en blöja och så blir det som det blir...

2011-04-26 @ 16:36:57
URL: http://kaffemorsan.se
av: Lotta

Hej Emma!

Kikade förbi och skuggade igom vad som händer i ditt liv!

Jag har inte så stor erfarenhetav det här med potträning, men att inte göra så stor affär av det tror jag kan vara en bra idé. Låt grabben ha blöja ett tag till och testa om några månader igen. Kollektivkissning med andra pottsittare på dagis kan kanske väcka intresset?

Ta hand om familjen!

2011-04-26 @ 18:05:21
av: Malin

Hej du!

Ni har inte funderat på att testa en "melodipotta"? Det kanske han tycker är roligt? Vi köpte en sån till Tindra och hon älskade när den började spela musik så fort hon kissade. Sen spelade det inte så stor roll vart hon kissade när hon liksom fått pröva det några gånger :)

2011-04-26 @ 19:51:20
URL: http://mandarinklyfta.se
av: Eva

Jag kommer inte heller ihåg hur stora fötter Alma har men jag tror det är ca 10 cm långa =) Alma har väldigt små fötter har jag insett det var därför jag frågade det. Hon går ju bara med andra killar så därför är det så svårt att jämföra str. Oskar däremot har stora fötter så att om hon ska ärva hans skor får dom först stå ett år och vänta tills hon är redo =)



Om du kommer på något bra tips så dela med dig om hur man potttränar. Vi tänkte börja med barnen i sommar. Jag har börjat prata potta och toa med Oskar och sagt att det finns om han vill och prövar och sätta honom på pottan ibland. Han vill dock inte, han tycker dock det är jättespännande när vi kan spola ner hans bajs i toan. Så det har vi börjat med för att han ska lära sig vad som händer med det sen.

2011-04-26 @ 21:08:45
URL: http://taweret.blogg.se/
av: Malin

Ja det gjorde Tindra med..men denna gillade hon! http://www.barnparadiset.se/product.php?id_product=254 där hittar du en modell i alla fall :) Nej den är inte högre faktiskt..men kanske värt ett försök i alla fall..är ju ingen ruskigt dyr investering :)



Ja vi har vitsippor överallt verkligen! Ska försöka mig ut och fota lite mer här någon dag :)

2011-04-26 @ 21:24:06
URL: http://mandarinklyfta.se
av: alexandra | fotoblogg

tänkte tipsa om min fototävling om du är intresserad:

http://randomabilder.blogg.se/2011/april/manadens-bild-april.html#comment

2011-04-26 @ 21:33:20
URL: http://randomabilder.blogg.se/
av: Bellsebubba

Vi testade för några månader sen o då var Ingrid inge intresserad men nu vill hon o då funkar de. Så jag skulle vänta o se intresset kan ju komma.

2011-04-27 @ 19:53:58

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0