Tio månader bebis

Så här ser en tio månader gammal bebis ut:



Dagen till ära har hon vuxit i sin alldeles underbara nya Molo-pyamas inhandlad hos Spillevinken.

Den här tiomånaderstösen sover allt oftare hela nätter nu, tack och lov! Hon kryper snabbare och går obehindrat utmed och mellan möbler. Hon står gärna och pysslar med saker vid någon bänk, alldra helst med cd-skivorna, men bollar är på väg upp på favvotoppen verkar det som. Sortera, pussla och lägga ihop saker gillar hon annars, vackraste coolaste Claudia.

Den värsta gnäll- och klängperioden har planat ut och vi har en gladare liten tjej hemma hos oss igen. Hon gillar fortfarande att vara bland människor, flirtar, ler med hela ansiktet när hon får kontakt, och lägger huvudet på sned mot mammas eller pappas trygghet, fortfarande sneglandes mot "främlingen".



Vi får riktiga skratt nu, tjutande glada. Blöjbyterna går bättre igen (hon snor inte runt på tre röda som för ett par månader sedan), kinderna är inte lika torra (vilket vi tackar plusgraderna för), och i underkäken har de två första tänderna brutit fram på samma gång.

Det börjar dyka upp fragment av ord. Det är som om hon sa "titta" och "titta där", "mjau", "katten" och "namnam". Fast inget av det är fastslaget än, det gäller att ha fantasi. "Mamma" däremot, säger hon utan problem. Hon sjunger och gungar när hon hör musik, sjunger gärna med när vi sjunger. Jag gissar att hon och brorsan bildar band om några år.


Claudia skulle ha blivit mätt och vägd på BVC i fredags men det glömde förvirrade morsan bort så klart. Får se om vi kan få en tid till veckan. Vid det senaste besöket hade hon minskat i vikt efter några veckors matvägran, och efter det har hon varit magsjuk. Fast hon har också hunnit få tillbaka aptiten med råge och gapar stor, slukar det mesta och vill ändå ha mer. Så nu borde vikten öka igen.

Två månader kvar till ettårskalas! Just som sommaren slagit ut för fullt. Härligt.

kommentarer
av: Elin S

Grattis finaste Claudia!

Helt galet att dom små börjar bli så stora, dom är ju bebisar fortfarande! Det går liksom inte ihop riktigt :).



Vad skönt att lillan börjar sova bättre nu. Grattis till dom första gaddarna också :)!

Ibland ser man verkligen att syster och bror är lika, som tex på det understa kortet längst till höger.

2011-04-04 @ 00:23:10
av: Lasse Broman

Och idag 4 april simmade vi på Lugnet, Claudia, storebror, pappa och morfar. Och vad trevligt vi hade! Både hemskheter som dusch och bastu visade sig vara helt skönt, och både krypa omkring i plaskbassängen och bada med simring i mellanbassängen var kul. Men allra roligast verkade åka omkring på en bå cellplastskiva vara!

2011-04-04 @ 17:37:14

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0