Lövåsen & Grövelsjön augusti -12

Här kommer bildrapport från långweekendresan vi gjorde till Lövåsen vid Grövelsjön. Augusti i år var det, och vi hyrde stuga ihop med Pieters föräldrar. Väderleksrapporten utlovade konstant ösregnande, men det var inte mycket regn vi fick. Istället flera dagars jättefina naturupplevelser. 


Första dagen var alltså resdag, men vi hann med en liten tur på fjället eftersom stugan ligger precis mot berget. Vincent blir som en helt annan unge när han kommer ut i naturen, det är ljuvligt! Han som annars knappt orkar gå tio meter kan plötsligt springa hur långt som helst. Andra dagen körde vi en liten bit och vandrade Fäbodstigen, 2 km dit och lika långt tillbaka. Claudia fick vi mest bära (Ergoselen är toppen!) men från Vincent hördes knappt ett pip om ont i ben och slut på ork. 

Vi fick några droppar regn men mest uppehåll och t o m lite sol. Än mer sol kom fram när vi kört bort till Grövelsjöns kant (medan oma och opa åkte till stugan) och gjorde en liten extravandring upp en bit för stigen, vi och barnen. 

Tredje dagen fick barnen stanna med oma och opa så att jag och Pieter kunde ge oss ut på en lite längre tur. Vi klädde oss och packade för ösregn, och körde bort till minifärjan som var fullastad av glada vandrare över hela sjön bort till norska sidan. En toppenfin vandring fick vi, riktigt härligt att vara uppe på fjället så där. Jag hade kunnat gå lika långt till. Det får bli nästa gång.

Sedan blev det hemåkardag med ens så vi packade ihop oss, sa farväl till stuga och omgivning, och hoppade in i våra två bilar.Ett trevligt stopp på vägen var det utanför Mora, för att hämta upp vår nya lilla kattunge hemma hos min kollega. Hennes raskatt (ragdoll) hade smitit ut och träffat en främmande katt på byn, och i våras föddes fyra olika små kattjejer. Nu blev en vår, och hon bytte namn från Märta till Fiona. Och hon sov mest hela vägen hem.


Så var den resan slut, men vi var mycket frisk luft och många kilometer i benen rikare. Och en katt, så klart.

kommentarer
av: Martina

gud va mysigt, ditt skulle jag vilja. lugn atmosfär...vart ligger det någon stanns? skulle vara mysigt att åka ditt själv och vandra och utforska:)

2012-12-30 @ 09:08:04
URL: http://beautywolf.blogg.se

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0