Det här med att rita

Vincent är otroligt smart och duktig på många sätt (tycker hanses mor), men en av hans svagare sidor är rita och måla. Han tycker inte om det helt enkelt. Han har aldrig varit någon pysslare, och man kan väl lugnt påstå att han och lillsyrran ligger ungefär på samma nivå i konstnärlighet.


Här hade han ändå lyckats rita av sin egen hand (la handen på pappret och följde fingrarna runt med pennan), mycket imponerande. Sedan fortsatte färgen ut på hans armar. "Kolla mamma! Cooolt va!" Sedan satte Vincent upp sin teckning på väggen, och då gjorde Claudia samma sak med sin. Så nu har vi ett litet minigalleri inne i jäntans rum.

Hur som helst. Vi lägger ingen större vikt (eller ingen vikt alls) vid att han inte ritar huvudfotingar, vilket han helst skulle på fyraårskontrollen. Han får rita och måla ibland - hos mormor blir det mycket målat, tacksamt att kunna lämna bort en del av kladdandet. Oftast tröttnar han efter några få minuter, men vill han så får han. Det om det.

kommentarer
av: Vånkan

Nils gillar inte heller att måla till mitt stora förtret. Vi har försökt med andra pyssel heller, men utan större framgång. Även om jag ser fram emot en pysselperiod så vill man ju inte tvinga fram något.

2012-05-08 @ 14:08:03
URL: http://krokovankan.wordpress.com
av: Mikaela

det där handlar ju alltid om intresse!! limpen e duktig på o måla men sämre på o räkna och visar 0 intresse för bokstäver till min stora sorg. barn e olika helt enkelt!


namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0