Påsk påsk påsk

I år blev påsken solig och fin, men ovanligt kall och snöig = mest firad inomhus. Det kändes som att jag inte hann förbereda mig riktigt inför påsken, men jag lyckades i alla fall med två påskpyssliga grejer ihop med barnen - plocka och klä påskris, och göra egna marsipankycklingar. Och så var ju barnen påskkärringar på dagis på skärtorsdagen dessutom. Tur att vi fick till lite stämning i alla fall.



Påskafton traskade vi som vanligt bort till mormor och morfar, med en låda marsipankycklingar i näven. Vi färgade ägg ihop på vårt gamla vanliga vis - med lökskal, ris och persilja. Annette hade Gullefjun-föreställning, barnen lekte med kycklingar och höns, och så åt vi god påsklunch med varm lax och ägg och diverse tillbehör, med Lasses petit chouxer som efterrätt. Och godisägg så klart - som barnen längtat efter hela dagen.



På Påskdagen var det dags för vår sedvanliga påskfrukost hos opa och oma, så redan på morgonen traskade vi åt andra hållet för att hälsa på dem, med fler marsipankycklingar i bagaget. Vi började med att leta ägg i trädgården - en massa kokta ägg i klara färger (i år glittriga och fina) som påskharen gömt under natten. Sedan frukost, följt av en behaglig dag med bl a lek i snöborgen som fortfarande står stadig på grannens tomt. Och så kom min kompis Lisa förbi, mycket trevligt. Vi ses inte så ofta eftersom vi bor på olika håll så det var dags för en ordentlig uppdaterings-pratstund över en kopp te och lite legobygge. Sedan dukades det upp till påskmiddag innan vi drog oss hemåt igen.

Jag somnade (ingen ovanlighet) när jag nattade barnen och sedan var jag alldeles groggy och satt i soffan och frös bra länge innan jag äntligen tog mig för att fixa det jag hade tänkt - lägga över kort från kameran och sätta ihop det här inlägget. Så nu är klockan så där ohemult mycket igen och jag bara måste stänga av datorn ögona böj. Nattinatt!

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0