Färgglada ugglor

Jag som inte ens gillar ugglor nå vidare (av den enkla anledningen att folk verkar ha fått pippi på ugglor så de finns verkligen överallt) har ritat några... ugglor.

Snöborgen är i tidningen idag

Japps, lokaltidningen skickade ut reporter och fotograf till gårdagens största begivenhet - lek i snöborg. Idag finns artikeln både i tidningen (Falukuriren alltså) och på nätet. Klicka på bilden (den övre är artikeln i tidningen, och den undre är det som ligger på DT:s förstasida en bit ner, som man kan klicka på för att komma till artikeln) - för att läsa och titta på bilder på DTs hemsida:Kända från tidningen igen nu då, haha. Roligt! Marilou letade fram en femton år gammal artikel om senast det begav sig. Jag var inte med, men både Pieter och Linnea och resten av Risingerarna. Kan ni hitta Pieter? 


Traditionen återuppstår alltså och är på väg att överföras till nästa generation. Tummen upp på det.

Fullmåne

Ikväll när jag gick hem från snöborgsinspektion (och tidningsbesök, håll utkik i Falukuriren!) efter dagis med barnen i pulka och bob efter mig, så var månen så full och fin. Vi beundrade den alla tre, och eftersom jag hade min riktiga kamera med mig så var jag ju tvungen att försöka fota. Resultatet blev helt ok, trots att jag bara hade mitt standardobjektiv (17-85 mm).


Hoppas den är lika fin imorgon kväll igen (fast då kanske den har börjat naggas i kanten), då måste jag försöka gå ut med mitt teleobjektiv och stativ. Det ska jag förresten göra någon gång när månen är halv eller skära för att fånga månbergens skuggor. Det är så maffigt att se månen inzoomad, det ger en känsla för vad det egentligen är för himlakropp. Barnen beundrade det här fotot när jag visade dem i kameran. Imorgon när de vaknat ska de få se den i datorn också. Ännu större.

Stad i regn

Här är det senaste motivet jag jobbat med (hemma alltså). Jag måste testa lite olika varianter på att färglägga tror jag så det kan nog bli rätt många fler av denna tecknade.

Just idag sitter jag och håller på med lite större hus ur den här bilden som troligtvis blir en helt annan produkt. Vi får se. =) Jag har sportlov från skolan vilket betydde att jag kunde börja dagen med en otroligt fin skidtur uppe i Stångtjärn. Underbart.


Resten av dagen och veckan ska mest ägnas åt mitt eget företag och saker relaterade till det. Nästan bara roliga kreativa grejer. Lycka till på mig!

Snöborgsbygge

Hej som hastigast! Här kommer en bild från gårdagens snöborgsbygge hos Linnea med familj. Vi höll på i bra många timmar och både barnen och vi hade jättetrevligt. Med ärtsoppslunch och allt. Imorgon efter dagis måste vi nog gå förbi och se hur den blivit, för det fortsattes att bygga på den även idag när inte vi var med. 


Idag var en skön hemmasöndag. Josefin, Saga och Puffo var här och det blev Passion Play-rep i flera timmar medan barnen lekte och jag kollade på skidor i datorn uppe på Claudias rum. Hon var blöjfri (vi övar med henne lite då och då nu) och det gick sådär idag. Men det var en behaglig dag utan måsten.


Sedan kom solen och jag satt ett bra tag på bänken utanför dörren och njöt av solen och led av värmen. Jag vill ha minusgrader ett tag till, åka mer skidor (jag lyckas ju aldrig komma iväg) och slippa slask och så där. Imorgon börjar min sportlovsvecka, dvs jag är ledig från skolan men ska se till att jobba på med mitt företag. Och Pieter jobbar natt. Det kommer bli en udda vecka, förhoppningsvis ett skönt avbrott i alla fall. 


God natt!
 

instant helg

Här kommer några glimtar ur min och barnens helg (medan Pieter jobbade)...


Bland annat. Och på tal om helg, hur sjutton klarar man tvådagarshelger i längden? Jag är van vid tre dagar drygt och tyckte det var lite. Nu hinner jag ju knappt andas innan det är måndag igen. Och då har jag ändå en rolig kurs att gå till. Kan någon klara av att ha ett vanligt jobb och bara få de här två ynka dagarna varje vecka? Hur står man ut?

Mormorsfödelsedag

Kalas nummer ett firades ett par dagar innan själva födelsedagen. Vi gick hem till Annette och Lasse (mina föräldrar that is, på gatan nedanför oss) för smarrig brunch. Barnens mormor skulle firas!


På fettisdagen inföll den riktiga födelsedagen, och då passade vi på att fira lite extra med semlor hemma hos oss. Kalas i dagarna många, precis som sig bör.

Födelsedagspyssel - glitterburkar

Förra helgen firade vi min mamma Annettes födelsedag. Det här är första inlägget av två, innehållande pysslet innan kalaset. Dagen innan tog jag fram glitterlim och löst glitter och två rena burkar, klädde bordet i vaxduk och placerade barnen där. Och kladdigt blev det, men kul!


Claudia hade även ritat några teckningar till mormor dagen innan, samtidigt som jag och Vincent var på stan där han hittade en tekula (med liten porslinskanna som tyngd) som han ville ge. Jag slog in alla paket, inkl. förstoringen som födelsedagsbarnet önskat sig - det ursöta fotot från Vincents fyraårskalas förra våren. 

Redo för kalas!

Glad alla hjärtans!

Hejsan! Ursäkta mitt dåliga bloggande. Jag vill lägga upp mycket mer här, men just nu är tiden så knapp. Bl a har jag fina foton från Annettes födelsedag som ska upp här, det får jag fixa i helgen (så du får se dem, mormor!).

En Alla hjärtans dag-hälsning från Claudia kommer i alla fall här...

God natt!

Helg helg

Helgerna går alldeles för fort tycker jag... som är van att sluta tidigt på torsdagar och få 3,5 dagars ledigt. Nu slutar jag visserligen lyxigt tidigt (kl två) på fredagar, men mina helger har blivit så korta att jag knappt hinner slappna av förrän de är slut. Tur att det är mest kul att gå till skolan ändå. Här är lite av vad vi ändå hunnit med den här helgen...


Färglära

Veckan som gick började med två temadagar för hela skolan. Jag rapporterar mer från det när vi är klara - vi ska även ha två dagar i veckan som kommer, plus en dag till den tredje veckan - allt på temat Ondska och godhet. Men i onsdags fick vi äntligen plocka fram våra färger och börja kladda! På schemat: färglära. Vi började med ett antal uppgifter och frihet att välja vilka vi ville göra, hur mycket och på vilket sätt. Så här blev mitt resultat (jag kan lova att det såg helt olika ut hos oss alla, jättekul att gå runt och kika efter ett tag):


Jag kände mig lite lost där ett tag, men i fredags fick jag ändå till något. Det ska bli kul att fortsätta imorgon, fast då ska vi även lägga till collageteknik. Får väl se hur det går.

Silverryggen igen

Ikväll har jag gjort klart ännu ett försök att få till min silverrygg. Den här gorillan har liksom gjort motstånd och jag har inte blivit nöjd trots många försök. fortfarande inte säker på att jag nått ända fram, några bitar är inte hundra, men kanske ändå att det här får lov att bli slutversionen. Mycket känns mycket bättre än förra versionen. Vad tycker ni? 

Tandlös, spegelrik och mera helg

Jag sitter uppe (för sent) och kopierar över foton från mobilen till datorn. Mobben är nämligen helt full (igen, gaah) och jag måste ju kunna ta kort så där när andan faller på (= mest hela tiden). Passar under (överladdnings-)tiden på att lägga in några kort här från instagram. 

Först två från idag - Vincent har nämligen tappat sin andra tand idag! På dagis precis som den förra. Jag tänkte väl att det skulle bli när som helst för den har varit superlös i några dagar. Som synes är vuxentanden från första tappet redan halvvägs uppe, jättestor ser den ut. Den nytappade lades under huvudkudden och tandfén har redan varit där och bytt ut den mot en guldpeng. ;)


På väg från skolan idag (slutade lite tidigt) svängde jag in på TaTillVara och loppisen Sussies skattkista. Båda ligger på vägen mellan Fornby och min mammas jobb. Hos Sussies hittade jag de här två fina grejerna. Visserligen lite kantstötta och så båda två, men ändå. En ny hallspegel har jag letat efter (nu är den uppsatt och passar perfekt!) och byrån var för söt för att avstå från. Spegel 60:- och byrå 80:- var ju helt ok dessutom.

Sedan några bonusbilder från helgen. Detta är lite av vad vi sysslade med:


Claudia har också hunnit med att simma med morfar. Förra veckan var båda barnen och jag med, och nästa vecka blir det nog Vincents tur. Vincent och mormor passade på att vara konstnärliga under tiden, och jag tror moster Nina blev rätt glad av att få post nu i början av veckan!

Bläck- och modellerarvecka

Veckan som gick var riktigt rolig, svår och nästan lite känslosam. Vi hade modell igen, samma tjej som under krokiveckan. Men nu var det omväxlande bläck (med stor kinapensel) och lera - allt efter modell. Bläcken var riktigt svår men sååå kul när jag väl fick till de där rätta ytorna. Jag hade velat ha en hel vecka med sånt här, eller iaf någon dag till, för att nå lite längre än jag hann. 

Bläcket skapade ilska, grrr vad arg man blev - både jag och flera andra pratade om det. Men även lycka. Och jag fick en så stark känsla en gång när jag satt och tecknade och läraren plötsligt dök ner och sa "Titta på pappret nu...! Hur ser teckningen ut, hur känns det, var saknas det något...?" Det var första gången han sa att jag skulle sluta titta på modellen, innan har det bara varit fokus på det man ser eftersom det på pappret är fel medan verkligheten är rätt. Titta på henne så mycket det går, så lite som möjligt på pappret. Nu plötsligt, var jag nästan där, hittade nästan något speciellt i konstverket. Det liksom kändes.

Leran var också jättekul. Vi fick börja med två olika sätt att bygga upp skulpturen - först genom att bygga på små lerbitar och sedan genom att skära bort med kniv från en stor klump. Bygga på vs. skala av alltså. Sedan kombinera de två som vi ville. Modellen höll samma pose länge (från 20 min och uppemot en timme, ibland mer), och roterade hela tiden så att man fick se alla sidor av henne flera gånger under tiden. Ju längre tid vi fick desto roligare kändes det för då kunde jag finslipa kroppsformen allt mer. På den här sista modellen jobbade jag vidare på ansiktet efter att hon suttit klart. Orkade inte göra ännu en skulptur från början, så då fokuserade jag på ansiktet (som ju var samma trots ny pose). Kul! Jag ser fram emot när vi får jobba enbart med huvuden i lera, för det kommer så småningom. Ansikten är häftiga!

De rosa byxorna är mina nya arbetsbyxor. Var till Jula i förra veckan för att skaffa mig ett par, efter att ha insett att det bara är dumt att gå till skolan i sina vanliga kläder. Det är så mycket gips, färg och lera att arbetsbyxor är mycket väl på sin plats. Jag anpassar mig allt mer till min nya tillvaro, och det känns mest bara alldeles utmärkt.

Skridskodag i solsken

Idag stämde vi träff uppe vid skolan här i området, med Molly och hennes föräldrar, för att åka skridskor. Först och sist blev det några vändor i den långa isrutschkanan som bildats i pulkabacken. Vincent tycker den är jättekul, och även Claudia och dessutom de flesta vuxna. Sedan stapplade vi runt på den lilla isplanen, Vincent aningen säkrare nu än förra helgen när jag och han var vid Runn och åkte. Claudia fick också testa, på Pieters gamla ärvda (som inte sitter så bra dessvärre - hon han redan bestämt att hon vill ha likadana som jag och Vims har). Pieter och opa var med en stund i början, och oma blev kvar längre. En ganska lång stund orkade barnen innan de protesterade. Och jag vet inte hur mycket snö och is Vincent käkade under tiden vi var där (några kilon eller så). Men vilken härlig dag! Tre minusgrader ungefär och strålande sol, aaah!


Fler sådana här vinterdagar tack! Inga fler plusgrader förrän tidigast mars, och helst ingen mer 20-gradig kyla heller. Runt fem minus och strålande sol, det står på min vintriga önskelista.

Efter sportandet drog vi hem och fick besök av Josef och hans mamma. Vincent och Josef leker verkligen jättebra tillsammans, det märks att de gillar varandra och fungerar bra ihop. Vims blir rätt olika beroende på vem han leker med (vilket säkert gäller i princip alla barn), och det här är en av de vänner det fungerar allra bäst ihop med. Dessutom är det kul att hålla kontakten med några vänner från det gamla dagiset, det här är en av fyra som vi fortfarande träffar regelbundet. 

Mini Rodini, Blingo & Me&I

Mini Rodini är här! Mitt favvomärke vad gäller barnkläder. Även om jag är väldigt ombytlig och gillar en mängd olika stilar, och aldrig skulle kunna hålla mig till bara ETT märke. Några av favvoplaggen från nyaste kollektionen:På fredag ska jag på Blingo-visning hos Sandra. Kläderna släpptes nu ikväll. Hittar inte så många favoriter åt barnen (än, det kommer dyka upp fler plagg), men en del riktigt fint åt mig. Jag gillar kvalitén i Blingos kläder, och vet att de passar mig i stil och form.Även Me&I har nyligen släppt sin vårkollektion. Jag tycker inte om den nå vidare, sämst sedan jag började shoppa Me&I. Fast just nu är det ju bara bra eftersom jag ändå inte har råd att lägga nå vidare mycket pengar på barnkläder. De favoriter jag ändå hittat so far är dessa (och här är det barn som gäller eftersom deras damkläder är för tantiga för min smak och inte sitter så bra på mig):


Dessutom släpper ju alla de andra underbara barnklädesmärkerna sina kollektioner ungefär nu också, Småfolk och Molo bl a och en bunt andra som förtjänar att visas upp de med. Det svåra är att de gör så väldigt mycket kläder, men det kanske dyker upp fler inlägg. Troligtvis, om jag känner mig rätt.