Julafton 2014

På julaftons morgon tassade Annette runt till alla oss som sov och väckte oss i tomteluva med lykta och pingla. Som varje år. Och vi tassade ner till juldukat frukostbord mellan levande ljus och sandbakelser.



På förmiddagen fejades det med mat och annat, och bland annat tog jag och Annette en liten promenad runt i området med barnvagn när Marius skulle sova. Underbart julaftonsväder! Kallt och frostigt och med solglimtar på de vita träden. Skön andningspaus.



Så var det julbordsdags så klart, strax efter ett, och vi dansade "Nu är det jul igen" och högg in. Så var det Kalle så klart, och struvor till julefterrätt och kolor, marsipan, geléhallon och rockyroad till godis. 

 
Sedan väntan på tomten - eller om det skulle komma en hjälptomte i år igen. Claudia fick syn på en säck utanför dörren som kanske tomten redan varit där och lämnat. Eller någon nisse? Sedan kom tomten (som nog ändå var morfar hjälptomte) och delade ut julklappar till alla snälla barn.

 
På bilderna ovan har Marius ett par paket som Claudia gjort åt honom - Ett av dem innehöll ett litet armband med tre pärlor som hon pärlat på dagis, och ett innehöll en teckning föreställande Marius. En storasyster. <3

Så öppnade vi julklappar gladeligen ett bra tag, med paus för Karl Bertil Jonssons jul. Och vi åt och njöt och nattade barn däremellan. Pieter och Marius gick hem för att sova, medan jag och de två äldre barnen stannade kvar och samsades med Emanuel och Oskar i gästrummet, medan Nina sov i ett annat rum. Huset fullt. Och jag och Annette la oss sist av alla. Vi röjde och städade och sorterade och pratade. Julafton avklarad. 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0