Fem månader trallala

29 juni idag och Marius var plötsligt fem månader gammal. Han fick fira i sin nya orange outfit (från Shampoodle), och hejade samtidigt fram Hollands åttondelsfinalvinst.

 


Den här femmånadersbebisen bygger vidare på sin personlighet. Han är glad och väldigt intresserad av saker och ting. Älskar maten han fått prova på hittills (smakisarna har introducerats men hans mamma är inte lika aktiv som med de andra barnen). Kan ligga själv och pyssla, men vill helst vara med uppe där det händer. Han har gått från att vara engångiveckanbajsare till att göra det flera gånger per dag. Sovandet är också rätt hattigt, men kanske att jag börjar ana tendenser till sovmönster. Första morgonvakenpasset är kortast innan han blir trött, och på eftermiddagen och kvällen kan han vara vaken många timmar (3-4) i sträck.



Nytt intresse är lappar, det pillar han gärna med. Han snurrar också allt snabbare, i sidled alltså. Han kan ligga på mage åt ena hållet för att i nästa ögonblick ha dragit sig runt åt helt motsatt håll. Marius reser sig också allt högre på sina armar, och han trycker ibland rumpan i vädret som om han försöker ta sig framåt. Ditåt kommer han inte, men väl bakåt ibland. Han kan ligga och hålla på med saker med händerna även när han ligger på mage. Fötterna är också en relativt ny upptäckt, de är mysiga och åker ofta in i munnen. Annars är så klart mamma det bästa han vet. Det händer också emellanåt att han ligger på rygg och dunkar med ena hälen i golvet, dunk dunk dunk. Bara en månad kvar till halvårsbebis, roligt att se när han börjar röra sig framåt (vänta gärna!), sitta, åla och ställa sig upp.
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0