Mer från Claudias fyraårsdag

På Claudias födelsedag var vi lediga hela familjen, så det kändes som helg trots att det var tisdag. Vi började med att sova liiite till bara (man är så trött hela tiden alltså), så när Vincent kom in till oss så skyndade sig Pieter ner och hämtade tårtan och en present. Han började sjunga i trappan och Claudia for upp ur sin säng och ut i övre hallen när hon hörde sången. Jag och pojkarna skyndade oss också upp ur sängen, och så gick vi allihop in till Claudias rum så hon fick blåsa de fyra ljusen och öppna sin första present. SOM hon har väntat och längtat efter den här dagen!


Vi äter väldigt sällan frukost tillsammans, hela familjen. När Pieter jobbar morgon åker han tidigt, och när han jobbar kväll så tar jag ofta sovmorgon. Så det känns lite extra speciellt bara att vi är samlade vid frukosten, hela familjen. Man får liksom extra födelsedagsfeeling på köpet. Och så kom Annette över med ett rykande varmt, nybakt bröd. Ljuvligt på min undantagsdag från det nyttiga livet. Claudia öppnade glatt alla presenterna, och blev kanske allra gladast för drottningklänningen hon önskat sig. Sedan lekte de på med allt det nya. När Claudia fått på sig drottningklänningen satt hon och sa "Jag e så gjaad!" Det var så fint att se.


Mellan varven förberedde jag och Pieter inför familjens ankomst på eftermiddagen. Vi röjde och småstädade sånt vi inte hunnit innan. Tårtorna (två små prinsesstårtor) var köpetårtor, behagligt slappt. Till frukosten bjöds på en rosa, och till eftermiddagen en grön. Först att plinga på dörren var mormor (medan morfar var på resa), och Claudia sprang och öppnade. Hon var helt införstådd med sina födelsedagsliga uppgifter, som att svara i telefon (vilket hon aldrig gör annars) och öppna dörrar. Efter mormor kom Nina, Emanuel och Oskar, och ytterligare lite senare kom oma och opa.  

Första presenten var en ny cykel! En springcykel modell större. Claudia är klart försiktigare med att cykla än Vincent var, och vill inte alls öva på den riktiga med trampor. Den lilla springcykeln vi har är mer lagom för en tvååring, så det här känns som helt rätt för henne, för att hon ska tycka det är roligt och känna sig trygg på sadeln.

Vi hade en lång, skön hemmadag och ett lugnt familjefirande, och Claudia var jättenöjd med sin dag.
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0