Vinter - vår - vinter - vår

En vecka in i mars smälte snön och solen värmde av oss våra jackor. Jag plockade fram och tvättade av de första utemöblerna på framsidan, och sopade bort snön från asfalten närmast sandlådan så att barnen kunde gatkritrita där när solen värmt marken torr. Flera dagar på raken stannade vi ute efter dagishämtningen (vid två numera eftersom de har 15-timmarsplatser), åt mellis ute, och umgicks dessutom lite med våra grannar som också fått en liten son bara en vecka efter oss. De har även en dotter som är året yngre än Claudia. Vi kommer nog kunna bli vänner nu när solen och värmen drar ut oss ur våra hus.



Vincent upptäckte att vårt träd också fungerar som klätterträd, även om det är knepigt att komma ner utan hjälp. Och så fick jag det där tillfället att fota barnen i sina röda Villervalla-lurvar nu när de stora äntligen slapp vinterjacka, och den lilla för en gångs skull kom upp ur vagnen.



Och sedan kom vintern tillbaka. Visserligen väldigt väntat i mitten på mars, så jag var inte så värst brydd. Men det var rejält också med flera decimeter snö. Här följer mormor barnen till dagis en morgon, vi har tur som har fyra föräldrar som är nära och ställer upp så mycket för oss och barnen!



Men så igår och idag har vårvärmen återvänt på allvar. Snön smälte bort från gräsmattan i trädgården ännu snabbare den här gången, och igår blev det picknickmellis medan lillebror i familjen sov skönt och länge på sin filt.



Nu längtar vi efter många fler soliga vårdagar, för utelivet är riktigt skönt när vinterkylan och mörkret skrämt in oss under så många månader. Jag gillar verkligen årstidernas växlingar, de gör att man uppskattar alla väder så mycket mer.
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0