Gott nytt år 2015!

Hej då 2014, och hej 2015, fina år! 2014 var året då vi blev fem i familjen, och det är väl mest vad vi har ägnat oss åt. Att sova för lite, byta lite för många blöjor, amma och mata, och allt mer lära känna vår minsting. Vincent har börjat i förskoleklass, något som han verkligen kändes redo för. Han är frågvis och kunskapstörstande. Och han blir snabbt uttråkad och vill såå gärna spela spel på telefon eller dator, vilket han får ibland. Han har spenderat året ritandes fantastiska teckningar, han har gått i simskola och blivit en riktig säl i vattnet även om själva simningen inte riktigt lossnat än. Helst av allt vill han leka med sina kompisar, mamman och pappan blir allt mindre viktiga. Claudia har vuxit mycket i år i huvudet, vilket visat sig på flera sätt. Sista månaderna har vi kämpat med hennes selektiva mutism, och börjat nysta i en väg tillbaka till talet. Hemma har hon pratat som aldrig full, och är känslig och viljestark på samma gång. Älskar fortfarande att dela upp världen i familjer. Och så har hon kommit in i den där välkända rosa flick-eran. Båda storasyskonen har tagit sig an lillebror först med glädje, inte allt för mycket fokus, efter hand sura miner när han blivit allt mer rörlig och börjat ta deras grejer, men även med intensivt intresse för att vara med honom, gå med honom, bära honom. Marius tog sina tre första steg på Annandag jul. Vi får se om han börjar gå innan ettårsdagen. Och vad mer som ligger framför oss det kommande året. Förhoppningsvis blir det ett roligt, spännande, fint och klart piggare år än det som varit.

Igår gick jag på stan för att hitta glittriga nyårskläder åt Vincent, han önskade sig det. Men så hopplöst att hitta något glittrigt åt en grabb som drar 134 i storlek. Det fanns bara ryschpyschiga klänningar och volangboleros. Typ. Men jag lyckades till slut hitta ett par mjukisbyxor med glittriga stjärnor (Lindex), och en tröja med guldtryck (Åhléns). Vincent blev nöjd, tur det. Claudia hade en helt ljuvlig klänning från svenska märket Livly. Mästarna på festklänningar. Hon var också nöjd, bra snurr och fin rosett i ryggen. Sedan gick våra två äldsta över till mormor och morfar för att spendera Nyårsafton där, medan jag, Pieter och Marius promenerade till andra sidan stan för att fira nyår ihop med vänner och deras vänner. 



Marius sov några timmar på kvällen, men vaknade just som klockan passerat midnatt. Sedan vinkade han åt fönstret som för att säga "Hej då 2014, mitt allra första år!" 
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0