Göteborg, Stockholm, Fornby & Tällberg

För två veckor sedan hoppade jag, Vincent och Claudia in i bilen och styrde söderut för fyra dagar i Göteborg. Marius fick bli kvar med Pieter (två dagisdagar och två lediga). Vi anlände gammalmormors gamla lägenhet på kvällen, mötte upp med Annette som redan tillbringat en vecka där med att hjälpa mormor/gammalmormor att flytta till sin nya lägenhet på äldreboende i samma område. Vi lastade av våra grejer, och promenerade ner till mormor för kvällsmat och fika. Och så gav vi varandra presenter allihop. Fint litet firande av nya bostaden. Jag och barnen sov i gamla lägenheten, bland allt som inte mormor kunnat ta med sig. Bra för barnen kände jag, att vara med i flyttprocessen. Så blir det inte lika konstigt nästa gång vi hälsar på deras gammalmormor. Frukost åt vi vid campingbord på den inglasade balkongen, och det var lite kul att gå runt och kika på gamla saker, hitta ransoneringskort på socker, gamla foton och annat. Och barnen lärde sig gå till lekplatsen själv, en som vi kunde hålla utkik över från balkongen. Jag tillbringade en lång stund med dem där första dagen, i solen i den stora gungan. Härligt. Och vi hjälpte mormor bära ner det sista till hennes nya lägenhet, och köra grejer som skulle tillbaka till hjälpmedelscentralen.I Göteborg (som ståtade med två dagar strålande sol!) firade vi också min halvbror Patriks 50-årsdag. Trevlig fest med smarrig mat, och roligt att träffa kusiner och kusinbarn dessutom. Och så mötte jag och barnen upp med vänner i Slottsskogen på den stora lekplatsen Plikta, lunchade ihop, och lekte lite mer. På söndagen ägnade jag och Annette förmiddagen åt att packa våra två bilar fulla, medan Vincent och Claudia var hos gammalmormor. Fikade och kollade på tv (svårt att slita dem från det). Sedan körde vi hemåt, passerade otaliga hagelskurar och små oväder och soliga himlar, innan vi landade hemma i Falun igen.

Nu går vi bakåt i tiden. Dagen innan jag körde mig och kidsen till Göteborg tillbringade jag i Stockholm ihop med min konstkurs. Buss dit och tillbaka, och däremellan besök på Moderna museet, och på Nationalmuseum (för tillfället inhyst hos Konstakademien). Sol i Stockholm också, och körsbärsträden i Kungsan blommade (jag gick igenom dem tre gånger för att hinna njuta). 


Och måndag, tisdag (innan Stockholms-onsdagen) hängde jag på Fornby för att få hålla på med torrnålsgravyr och trycka i pressen..


Och ännu lite mer i backspegeln, så firade vi Jan-Dirks födelsedag med afternoon tea i Tällberg, med tillhörande promenad. 


Och där har ni en aprilvecka i backspegeln.
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0