Godnatt godmorgon!

Nu lägger jag mig på huvudkudden och det ska bli alldeles ljuvligt att sova. Tänk att jag lyckades se Sveriges första London-OS-medalj idag, silvret i fälttävlan. Jobbet var inte lika trevligt idag, men det kan vi ta en annan gång. Nu ska jag sova tungt och skönt och hoppas att det inte är de två katastrofsurskrikande barnen jag vaknar upp till imorgon bitti, utan hellre något som ser ut ungefär så här, så blir morgonen aningen mindre stressig för själen:


Godnatt!

Bohuslänsemester 2012 - del 2

Semesterrapport del två... i vilken vi besöker ett gravfält, drar på oss målarkläder, fikar och spanar på havet.

Gravfältet ligger alldeles när man kör in till Grebbestad och man ser det från vägen. Jag har pratat i flera år om att jag skulle vilja stanna till där, i år hände det! Det var riktigt fint och barnen - framförallt Vincent - for runt och var spring-i-benen-glada. Och jag fotade gräs och barn och stenar. Och vi hade tur med vädret som skickade regnskuren på oss först när vi nästan var vid bilen.



Sedan förra sommaren har det hänt att en ny liten friggebod anlänt, en som kommer fungera som gästhus, bland annat för vår familj. Och vi har därmed också lovat att hjälpa till med underhåll. Så när det nu var dags för grundmålning så doppade vi penslarna i burken och satte i gång. Även om det är en del jobb så är det ändå rätt kul att måla. Och barnen satte jag i arbete med att måla båten - med vatten. Det fungerade som avledningsmanöver en riktigt lång stund.




Det blev flera målardagar, här är det Pieter som hugger in medan Annette fixar fika i trädgården. Så idylliskt det bara kan bli. Vincent f ö i ytterst coola tröjan från Mini Rodini och leggings från Molo.



För första gången på fyra år lyckades vi träffa Sofia vars familj har sommarstuga nära vår. Sist det hände (sist vi var här samtidigt) var Vincent ett par månader gammal och Klara låg i magen. Rossö är platsen, först Rossö hamn där vi lekte i sanden, några badade (Annette och Pieter) och vi träffade vännerna och åt glass, och sedan badplatsen på Västra Rossö där jag äntligen doppade mig i havet för första gången i år, och vi letade snäckor, sprang på klipporna, spanade på det vackra kalla havet och lekte Pippi som rider på Lilla Gubben aka. en stor sten (Claudias bidrag).


Semestern så långt. Fortsättning följer.

Ny header och goa ungar

Jag har fixat en ny header till bloggen. Inte säker på om den känns helt bra än så jag kanske grejar lite mer innan jag är nöjd, men vad tycks?! Lyckades fota barnen idag innan nattning och de var riktigt medgörliga konstigt nog. Gjorde iofs konstiga miner på alla kort utom detta, men ett bra foto är allt som behövs.


Så här såg fotot ut innan jag redigerade:



Alltså de är ju för goa ibland, mellan allt skrik och gråt och bråk och gnäll. Älskade...



Och för minnets skull:




Jag längtar tillbaka till en pizza...

Som en liten preview av fortsättningen på vår semester kommer... tadaa... pizza! Vi var i Österlen en sväng och när vi just anlänt vandrarhemmet första kvällen var vi riktigt hungriga och blev tipsade om Kafferosteriet. Jag har nog aldrig fått vänta så länge på en pizza förut. Det var liksom ingen vanlig pizzeria utan ett riktigt unikt ställe, och pizzorna var stenugnsbakade med surdegsbotten. Men my goodness vilka goda pizzor... 


Barnen hann så klart bli uttråkade både en och fem gånger medan vi väntade, men det fanns en trädgård att springa runt i och en massa kaffe- och teprylar (till salu) att riva runt i. Ehum. Men mätta blev vi till slut, och tallrikarna var renslickade. Jag önskar bara de kunde leverera en pizza till Falun ikväll... Matminne - check!

Mini Rodini aw12

Nu är nya Mini Rodini-kollektionen här! Jag ska inte köpa något, inte just nu... *blundar och tänker på något annat* Jag älskade förra kollektionen och har inte fastnat för den nya än, men de brukar växa till sig. Några plagg jag tycker är tokfina är de rosa och guldgula med kobramönster. OM jag hade klickat hem något så hade det varit varsin tröja och/eller leggings åt barnen. Rosa ormar liksom, Vincent skulle bli helt såld. Här är några favvosar...


Den vita tröjan med pandan kommer med textilpennor så barnen själva (eller deras ivriga mamma) kan färglägga. Och resten av printen finns i alla möjliga plagg. Mini Rodinis höstkollektion släpptes idag och finns hos Oii barnkläder. Bara att klicka på bilden för att flyga dit. De har fri frakt, farliga grejer. ;)

Jag driver visst en barnklädesblogg just nu, haha. Återkommer med semesterbilder nästa gång.

Garderobsplaner

Jag har fått en idé till hur jag kan fixa till Vincents två inbyggda garderober. De är låga och olika låga dessutom och innehåller gamla fula hyllplan i plast från när huset byggdes på 70-talet. Jag har klurat på hur det ska gå att göra snyggt, spika nya lister och lägga trähyllplan på eller så. Men nu tänker jag att jag kanske helt enkelt kan tapetsera insidan av garderoberna och ställa in ett löst trådbacksstativ. Skulle kunna bli helt ok bra. Och så får jag tillfälle att bli lite crazy med härliga Pip Studio-tapeter som jag bara vill ha någonstans i huset. Funderar mellan dessa två (rätt lika) rosa...


Kan det va nåt månntro?!

Sälja grejer...

Jag håller på att försöka sälja av lite saker. Mest barnkläder (det svämmar över här hemma, konstigt nog...) men ska även se över min egen garderob där mycket ligger orört, plus helst rensa bort lite prylar också. Jag förstår inte hur man kan ha så mycket saker... Hur som helst, jag har gjort ett album på Facebook där jag ska fylla på med mer saker. Klicka på bilden så kommer du dit:

Så hjälp mig gärna rensa gömmorna lite!

På Brylla

Väldigt lustigt namn på en barnfestival - Brylla. Det är tydligen älvdalsmål och betyder ungefär "vara nyfiken". Läs mer om Brylla på deras hemsida här: Brylla.se

Vi var dit idag, jag och barnen. Vi började med hästarna för det såg både barnen och jag mest fram emot. Vincent har ridigt några gånger och brukar alltid tycka om det. Alltid lika allvarlig och fokuserad när han sitter på hästen, och alltid de där glädjeglittrande ögonen och lilla kindhöjarleendet när han klivit av. Idag fick han rida på en av de stora hästarna, efter eget val.

Och Claudia red för första gången. Hon brukar vara lite försiktig när det kommer till närkontakt. Ville inte provsitta en arbetshäst vi träffade på i Ystad, bara klappa försiktigt. Och inte krama om Pippi Långstrump på Astrid Lindgrens värld, men gärna stå nära och titta. Men idag ville hon verkligen rida och berättade vilken häst hon ville ha, och hade sån tur att hon fick just den. En liten mörkbrun ponny som hette Markus. Och hon betedde sig precis som Vincent brukar, satt allvarligt stilla och avgav bara en vag känsla av förtjusthet. Och nog tror jag hon tyckte det var häftigt.

Vi tyckte nog det var lite för mycket folk, både barnen och jag, för vi visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Men gosedjurstältet fick fullt godkänt (Claudia fick ta med sig en Teletubbie som hon fastnade väldigt för, och Vincent hittade en rolig tygbok med Sesame Street som han fick). Och så skulle Vims absolut få en ansiktsmålning. Han köade mycket tålmodigt. Lillasyster inte lika tålmodigt men vi kom fram. Och Vincent fick sig en fjäril (efter att ha sagt ja till i princip alla förslag på figurer och färger så kom han fram till blå fjäril). Och Claudia ändrade sitt "nej" till "ja vij ha en sääjna däj!" dvs hon ville ha en stjärna på kinden. En silverstjärna fick hon och båda barnen var nöjda och vi åt korv och hamburgare och sedan cyklade vi hem och pustade ut. Och avslutade kvällen med grillat (mums!) tillsammans med kompis August som är i stan för några dagar.

Jag är f ö väldigt nöjd med barnens nya supermjuka och fina shorts från Geggamoja. Inhandlade hos Spillevinken när de hade halva-priset-på-shorts-erbjudande häromdagen.


Bilderna föreställer två leverpastejmackefrukostätande barn idag morse. Båda med plåster på knä/ben. Vincent för att han skrapade sig igår på stan, och Claudia för att hon också ansåg att hon behövde ett. Limetröjan är från Plastisock och köpt begagnad via en facebooksida för danska barnkläder, och Vincent har den där elefantröjan från Småfolk på sig. Galet fin!

Nästan som en julidag

Det är helg och jag är ledig och Pieter jobbar. Och min väderapp i mobilen har sagt att idag skulle bli enda dagen utan regnrisk inom överskådlig framtid. Så efter att ha avnjutit frukost ute på verandan med klarblå himmel ovanför oss så bestämde jag mig för att satsa på Stångtjärn - vår lilla badsjö uppe i skogen. Jag fixade matsäckslunch och körde med lånad bil och två barn i baksätet till smultronstället.

Det var inte riktigt så sommarmysigt som det brukar. Marken var genomblöt och vinden var kall, men vi fick två fina timmar. Två lite småhuttriga timmar, men när de små molnen höll sig borta från solen så värmde den skönt. Och både jag och Claudia lyckades bada, och Vincent vadade i alla fall och plaskade en del. Stångtjärnsmys - check!


Vi fick sällskap av Mollyfamiljen också, trevligt som vanligt. Sedan åkte jag och barnen ner på stan där vi mötte upp med Pieter när han kom från jobbet. Vi köpte hammare och spik på Clas Ohlsson och jordgubbar på torget och sedan drog vi hem.

Imorgon är det Bryllafestivalen i Kålgårn - en gratisfestival för barnfamiljer som hölls första gången förra året. Jag var dit med barnen då också medan Pieter jobbade, men då hade jag iaf bara en unge som sprang runt medan den andra mest satt i vagnen. Får se hur körigt det blir imorgon. =)

The look, kläderna och bebisbesöket

Claudia har fått en ny heldress med långa ben och korta ärmar - en väldigt sjuttiotalsflirtande från det holländska märket Kikkid. Den har funnits ett tag hos favvobutiken Spillevinken och det var inte kärlek vid första ögonkastet, men den har vuxit på mig. Så när jag var förbi och den var på rea så ville den bara hem. Och den satt som ett smäck.


Claudia gav mig den här underbara finurliga blicken när jag skulle fota henne (med mobilen som numera konkurrerar en hel del med kameran). Jag vet inte vad hon ville, hon såg så klurig ut, men det låg en hel ocean av personlighet i ögonen i den stunden. Lillhjärtat. Här är dressen och elefanttröjan som blev inhandlade från Spillevinken igår (tröjan till Vincent):


Och så måste jag bara visa ett par foton från från när vi hälsade på hos vänner också. Jag slutade tidigt, gjorde Spillevinken, köpte jordgubbar på stan, och hämtade sedan upp barnen på dagis (sommardagiset som fungerar alldeles utmärkt). Så cyklade vi vidare till Linda som fick fjärde sonen för en månad sedan, lilla Levi.


Claudia fick ha honom i knät när hon satt i soffan uppallad med lite kuddar. Hon var så stilla och försiktig och bara tittade helt fascinerat på den lilla bebisen. En docka fast på riktigt liksom. Sedan ville hon inte hålla längre, men gärna sitta brevid och titta. När Levi låg i babysittern satte hon sig brevid på golvet och klappade honom lätt på magen, sedan tog hon hans hand och strök med den andra över huvudet. Det var så häftigt att se henne.


De äldre grabbarna lekte, först inte så bra men sedan allt bättre. Vi blev bjudna på pannkakor och mina jordgubbar kom väl till pass. När vi klev utanför dörren för att sätta oss i cykelvagnen resp. på cykeln började det droppa från himlen (igen, det regnar varje dag den här sommaren...) och när jag tagit fart så började det vräka ner. Barnen satt torra under taket i cykelvagnen, men trots att jag hade regnjacka blev jag totalt dyngsur.


Jag var tvungen att försöka fånga på bild precis hur genomblöt jag blev. Tur det inte var så kallt och att jag var på väg hem och direkt kunde byta kläder och krypa ner med barnen under täcket för att läsa godnattsaga. Mysstund.

Har inte hunnit gå igenom fler semesterbilder men jag hoppas jag lyckas i helgen. Jag vet inte vart all tid tar vägen.



Fönstershoppar

När man väl fått barnkläder som hobby är det väldigt svårt att inte köpa nytt hela tiden. Jag försöker hålla igen och en liten hjälp kanske är att fönstershoppa istället. Eller så är det precis tvärt om. Det här är en del av det jag spanar på just nu...
Det börjar dyka upp höstkollektioner här och där från olika märken och i augusti kommer det explodera med nya kollektioner från Me&I, Blingo, Pomp deLux, Villervalla osv. Plus att de stora märkena som Molo och Småfolk droppar kläder mest hela tiden, och följs av Katvig, Kikkid, Mini Rodini... you name it. ;) Så har vi ju alla de vanliga kedjorna också. Floden av barnkläder är oändlig. 

Dimma och dagisbarn

Med början igår går barnen på sommardagis. Tre veckor kommer de vara på ett helt nytt ställe med helt nya fröknar och helt nya kompisar. Men efter andra dagens lämning känns det klart bättre än jag befarade. Personalen är engagerad, barngruppen liten (tror det är elva barn till tre förskollärare) och Vincent och Claudia har anpassat sig finfint till att börja med. Skönt.

Idag var det dessa två färgglada kiddos som jag tryckte ner i cykelkärran och släpade efter mig till andra sidan stan upp för alla backarna:


Och så fick jag uppleva en av fördelarna med att de går på samma avdelning, vilket de inte gör i vanliga fall. Jag kunde säga hej då till dem tillsammans. Och när Claudia smågnällde lite över att jag skulle ge mig av ("Ja ta osså då ti jobbet mä dej!") och jag föreslog henne att kika om favoritdockan från igår (som hon helst hade tagit med hem över natten) låg och sov fortfarande... då tog Vincent henne i handen och följde med. Och hej-då-andet gick plättlätt.

Solen sken när jag kom ut igen och cyklade ner för backen till jobbet. På vägen till dagis hade vi dimma som gjorde luften lite kylig men som var så fin att jag var tvungen att langa upp mobilkameran och föreviga ett spindelnät...


När de tre veckornas sommardagis är till ända så kommer nästa flytt. Efter ett mellanspel på två dagar på sitt gamla vanliga dagis (som säkert blir lite uppslitande men samtidigt bra att de får säga hejdå till alla) så flyttar de till ytterligare ett, deras nya, mycket närmre där vi bor. Det blir förvirrade veckor för småskruttarna ett tag, men till slut ska det nog bli bra. Det är en sån tur att de har varandra igenom det här, det är bra.

Bohuslänsemester 2012 - del 1

Dags för semesterrapportering... Del ett, i vilken vi packar in oss i bilen och kör en hel dag för att landa i Bohuslän och mina föräldrars sommarstuga.


Nästa dag var det dags för midsommarafton, och trevligt nog fick vi mestadels sol. Efter en lugn förmiddag åkte vi iväg mot Grebbestad för att fira där. Med dans och fika och allt det där. Lite lustigt att musiken bestod av en iphone inkopplad till en liten högtalare, men det fick duga. Det är ju inte Dalarna liksom. Där var mycket folk och barnen sprang runt och var glada.


Nästa dag tog vi båten ut på havet...


De första dagarna, check.

Tillbaka hemma

Puh. Äntligen har vi landat hemma igen. Vi har haft tre jättefina veckor, men det har varit full rulle. Jag ska kika igenom kameran och berätta lite mer senare. Men ska också försöka att inte sitta vid datorn lika mycket som jag vanligtvis gör. Det blir svårt, tveksamt om jag lyckas. Mycket foton dyker det helt säkert upp här i alla fall. Jag börjar med ett.



I Kåseberga vid havet strax nedanför Ales stenar hittade jag fina vallmo som jag var tvungen att fota. Där lyckades jag stämma träff med en liten luddig flygande insekt. Tur man har ibland.