Och vips så...

...var han tre månader.


Jag har haft tre härliga sommardagar hemma, ute, ledigt, ihop med mina tre barn medan Pieter jobbat. Fotade lite så det ska bli ett blogginlägg snart. Har även kvar att berätta om Vincents kalas bland annat. Och så planerar jag välkomstceremoni för fullt. Idag har jag och Marius varit på skolan och tryckt lite grafiska blad och spänt upp ett par färdiga dukar.
 

25 april

 


 

Tack till mitt höst-jag

Tack till mitt höst-jag och de två barnen som tryckte ner lökar i det lilla landet och även i syrenhäcken i höstas. För åh vad fint det är med en massa små gula krokusar medan pinnarna kämpar för att knopparna ska spricka.

Och Claudia ja, hon visar faktiskt vissa bollgillartendenser. Vincent har ju alltid varit totalt ointresserad av bollar, men här kanske vi har en framtida bollsportare av något slag. 

Minsting

Marius just nu: Börjar få en aning styrsel på sina händer. De åker inte dit han vill alla gånger, men han försöker och han kan slå till leksaker som hänger över honom. Ibland. Händerna åker rätt ofta in i munnen nu också, och han suger på långfingret så det blir alldeles rött.

Han tycker om att konversera. Blir glad om man pratar med honom och svarar med sina söta små ljud, mycket "öuuuu!" Bubblar en hel del dreggel. Han sliter bort håret, men har fortfarande en del kvar uppe på huvudet. Han sover bra i famn och vagn, men själv och stilla sover han oftast inte många minuter på dagen. På natten sover han 2-3 timmar i sträck, äter och sover (ofta) vidare i sin vagga. 


Marius är en rätt trevlig bebis som aldrig blir hysterisk, men kan vara rätt knölig speciellt vissa dagar. Men han är ofta glad och om han får vara hos någon och bli hållen och sedd så trivs han. Han kan ligga själv nöjd en liten stund, inte alla dagar men ofta. Andra gånger är det mest smågnäll och svårt att göra saker när han är med. Vi har inte riktigt hittat några rutiner än. Det är svårt när varje dag är olika (Pieter jobbar skift, olika varje vecka, barnen går några dagar på dagis, jag är på skolan någon dag, osv). Men det fungerar hyfsat ändå. Det som fungerar sämst är min sömn. Jag lyckas inte sova igen alla förlorade timmar. Men det kan man väl göra något annat år.
 
Den här lille mannen, även kallad Lill-Gorbatjov, är hur som helst en riktig liten goding. Söt och glad och intresserad. Det är mysigt att han fortfarande är så liten, samtidigt som det är roligt att följa hur han upptäcker världen. Lillebror, sötnos.

Björnpark och herrgårdsliv

Förra helgen åkte vi till Orsa för att fira Pieters pappas 60-årsdag (några dagar i förväg). Först gjorde vi Orsa Björnpark. Blåsigt och rätt kallt, men trevligt ändå. Det är en välgjord liten rovdjurspark och man kommer häftigt nära både björnar och tigrar och andra mäktiga djur.Sedan åkte vi till Bäcka herrgård där vi landade på våra respektive rum, bytte om till finkläderna, och gick upp till huvudbyggnaden för att äta en smarrig flerrättersmiddag. Trevlig dag och kväll innan vi däckade i våra sängar. Nästa morgon var vi ute i den friska luften och åkte varv på varv i karusellen (eller ja, barnen snurrade) och solglimtar kikade fram ur molnbarriären.

 
Och sedan körde vi hem igen. Tack för en trevlig helg! 

Glad påsk!

 

Vincents sexårsdag

Här kommer Vincents sjätte födelsedag i bilder. Vi var lediga, hela familjen, och hade närmsta släkten på besök framemot eftermiddagen och kvällen. Åt tårtor, lekte, lekte lite mer, öppnade paket, och öppnade några fler paket. 


Full rulle hela dagen, men jag tror Vincent var nöjd. När han tittade på alla sina presenter efter firandet så utbrast han "Men hur visste de att jag önskade mig just det här?!" 
 

Födelsedagspojken

Igår 10 april fyllde Vincent sex år. Det var en fullmatad dag som började redan tidigt med uppvaktning på sängen - även om han redan var vaken trots att vi ställt väckarklockan. Det kommer dröja innan vi kan morgonfödelsedagsväcka den pojken. Det var en stolt sexåring som lyckligt slet upp de flesta paket innan han ens han hugga in på frukosten. 

Dagarna går i ett nu, men jag ska lägga upp lite fler kort från födelsedagen i veckan. 

Dotter med kort hår

Idag klippte jag tjejfrilla för första gången. Claudia avskyr att få sitt hår borstat och har pratat allt mer om att hon vill ha kort hår (efter att förut bara velat ha långt). Nyligen klippte jag av en lock längst ner på hennes hår. Det var första gången jag klippt henne över huvud taget, och hon är snart fyra år. Men det var på tiden att spara den där "första hårlocken". Så när jag skulle sätta saxen i hennes hår idag så var det inte lika läskigt. Jag hade liksom redan förklippt lite, och vant mig en aning. Hur som helst, det gick riktigt bra trots min totala ovana vid att klippa frisyr. När jag klipper Vincent (en gång per år) så gör jag det riktigt kort, och hans hår lägger sig dessutom fint oavsett hur jag gör eftersom det har så mycket självfall. Det här var helt annorlunda. Men nu slipper hon tovigt hår och vi slipper skrikande dotter (i alla fall när det kommer till borstning, skrika lär hon fortsätta göra).

Ja jag är nöjd, tycker hon blev riktigt fin i nya frisyren! Dessutom i nya vårfina kläder från Villervalla - som har en tokfin kollektion i vår.

Tvåmånadersdagen

29:e mars, på Marius tvåmånadersdag strosade vi bort till mormor och morfar och fikade på nybakta bullar och hade det skönt i solen. Fin dag!Det var första gången vädret kändes så varmt att Marius fick vara utan mössa och andra ytterkläder en stund utomhus, och jag la ut en filt i dungen bakom mina föräldrars hus och fotade honom. 


Det är en fin tid som kommer nu med våren och sommaren. Snart exploderar världen i ljusgrönt. Kläderna ovan är för övrigt från Molo i stl 62 och invigdes på tvåmånadersdagen. Filten är från Polarn o Pyret. Vincent och Claudia hade inga kepsar med sig, jag har liksom precis insett att det börjar bli keps- och solkrämstider så smått. Så jag tryckte på dem ett par hattar från utklädningshörnan när de var ute och lekte i sandlådan mitt i solen. Det fungerade fint det med.

 
 

Bebisprat

Glöö... ah-hoo.. meö... ngäu... aoo...

Han tycker väldigt mycket om att konversera, denna här. Och hålla handen.

En superhjälte flög in

Idag när jag öppnade altandörrarna för att släppa in solen och luften så svishade en superhjälte plötsligt in! Hjälp vad paffa vi blev.Jo och så fotade jag månen nu på kvällen också, bara för att den var en så fin skära och jag hade lust och ork och lyckades vara hemma just när månen stod rätt på himlen (och himlen dessutom fortfarande var rätt ljus, vilket inte syns på bilden). 


Roligt att fota och förstora, häftigt att se månbergen som man bara anar med blotta ögat.
 
 

Barnet som växer

Jag är lite lätt dokumentationstokig, vill spara så många minnen av mina barn jag kan. Här kommer ett av mina små projekt med vår nya lilla familjemedlem - jämförelser med hans gosedjur (kallad Mamma Kanin av Claudia)...Jag kommer fortsätta fota Marius brevid djuret ibland för att se hur han växer. Och så lite bakom kulisserna...


Notera syskonmatchningen med fina Katvig-tröjorna/bodysuit. ;)