Fem månader trallala

29 juni idag och Marius var plötsligt fem månader gammal. Han fick fira i sin nya orange outfit (från Shampoodle), och hejade samtidigt fram Hollands åttondelsfinalvinst.

 


Den här femmånadersbebisen bygger vidare på sin personlighet. Han är glad och väldigt intresserad av saker och ting. Älskar maten han fått prova på hittills (smakisarna har introducerats men hans mamma är inte lika aktiv som med de andra barnen). Kan ligga själv och pyssla, men vill helst vara med uppe där det händer. Han har gått från att vara engångiveckanbajsare till att göra det flera gånger per dag. Sovandet är också rätt hattigt, men kanske att jag börjar ana tendenser till sovmönster. Första morgonvakenpasset är kortast innan han blir trött, och på eftermiddagen och kvällen kan han vara vaken många timmar (3-4) i sträck.Nytt intresse är lappar, det pillar han gärna med. Han snurrar också allt snabbare, i sidled alltså. Han kan ligga på mage åt ena hållet för att i nästa ögonblick ha dragit sig runt åt helt motsatt håll. Marius reser sig också allt högre på sina armar, och han trycker ibland rumpan i vädret som om han försöker ta sig framåt. Ditåt kommer han inte, men väl bakåt ibland. Han kan ligga och hålla på med saker med händerna även när han ligger på mage. Fötterna är också en relativt ny upptäckt, de är mysiga och åker ofta in i munnen. Annars är så klart mamma det bästa han vet. Det händer också emellanåt att han ligger på rygg och dunkar med ena hälen i golvet, dunk dunk dunk. Bara en månad kvar till halvårsbebis, roligt att se när han börjar röra sig framåt (vänta gärna!), sitta, åla och ställa sig upp.
 

Heja Holland!

Tur vi har ett extra land att heja på när Sverige inte tar sig till fotbolls-VM. 

 

Bebisgymnastik

Snart kommer ett inlägg om min och barnens semestervecka på västkusten, kanske ikväll, eller imorgon. Tills vidare, en dagens Marius:
Mer från Claudias fyraårsdag

På Claudias födelsedag var vi lediga hela familjen, så det kändes som helg trots att det var tisdag. Vi började med att sova liiite till bara (man är så trött hela tiden alltså), så när Vincent kom in till oss så skyndade sig Pieter ner och hämtade tårtan och en present. Han började sjunga i trappan och Claudia for upp ur sin säng och ut i övre hallen när hon hörde sången. Jag och pojkarna skyndade oss också upp ur sängen, och så gick vi allihop in till Claudias rum så hon fick blåsa de fyra ljusen och öppna sin första present. SOM hon har väntat och längtat efter den här dagen!


Vi äter väldigt sällan frukost tillsammans, hela familjen. När Pieter jobbar morgon åker han tidigt, och när han jobbar kväll så tar jag ofta sovmorgon. Så det känns lite extra speciellt bara att vi är samlade vid frukosten, hela familjen. Man får liksom extra födelsedagsfeeling på köpet. Och så kom Annette över med ett rykande varmt, nybakt bröd. Ljuvligt på min undantagsdag från det nyttiga livet. Claudia öppnade glatt alla presenterna, och blev kanske allra gladast för drottningklänningen hon önskat sig. Sedan lekte de på med allt det nya. När Claudia fått på sig drottningklänningen satt hon och sa "Jag e så gjaad!" Det var så fint att se.


Mellan varven förberedde jag och Pieter inför familjens ankomst på eftermiddagen. Vi röjde och småstädade sånt vi inte hunnit innan. Tårtorna (två små prinsesstårtor) var köpetårtor, behagligt slappt. Till frukosten bjöds på en rosa, och till eftermiddagen en grön. Först att plinga på dörren var mormor (medan morfar var på resa), och Claudia sprang och öppnade. Hon var helt införstådd med sina födelsedagsliga uppgifter, som att svara i telefon (vilket hon aldrig gör annars) och öppna dörrar. Efter mormor kom Nina, Emanuel och Oskar, och ytterligare lite senare kom oma och opa.  

Första presenten var en ny cykel! En springcykel modell större. Claudia är klart försiktigare med att cykla än Vincent var, och vill inte alls öva på den riktiga med trampor. Den lilla springcykeln vi har är mer lagom för en tvååring, så det här känns som helt rätt för henne, för att hon ska tycka det är roligt och känna sig trygg på sadeln.

Vi hade en lång, skön hemmadag och ett lugnt familjefirande, och Claudia var jättenöjd med sin dag.
 

Opakalas

Här kommer några bilder från opas andra 60-årskalas för någon månad sedan. (Vi börjar hemma innan jag, Claudia och Marius promenerade iväg och mötte upp med de andra.)

Ännu ett trevligt kalas, och barnen höll sig hyfsat på mattan (med hjälp av lite modern teknik).
 

Claudias kalastårta

Idag har vi haft barnkalas här hemma, ett ovanligt lugnt och trevligt fyraårskalas (med Vincents röjiga fyraårskalas i minnet). Claudia ville ha sagokalas, och en prinsesstårta. Jag gjorde en Arieltårta åt henne, den blev succé! 
 

En dag i april

Här kommer en liten återblick nästan två månader tillbaka. Oj vad det vuxit i trädgården sedan dess!


En av de sista kvällarna som Emanuelfamiljen var i Falun, och vi dinerade ute på framsidan i kvällssolen. Hur skönt som helst.
 

Marius och Mamma Kanin

Fortsättning på mitt lilla bebisen-växer-projekt. Marius och hans stora gosedjur Mamma Kanin (döpt av storasyskonen), noll månader, två månader, och nu fyra månader...

Roligt att se hur han växer. Bäst syns det med bilderna brevid varandra, men det fungerar inte här i bloggen för då blir de så pyttesmå.

Claudia fyra år

Idag har vi firat vår stora lilla tös hela långa dagen. Vad långa ben en fyraåring har, och så många kloka, invecklade funderingar och förklaringar på saker och ting. Och så alla dessa "Men asså..."

 
En drottningklänning var en av sakerna hon önskade sig, och det fick hon på morgonen. Hon blev riktigt glad, och när hon satt där i sin fiiina klänning sa hon "Ja äj sååå gjad!" Det var så gulligt att se henne.


Hon verkade väldigt nöjd med sin födelsedag och alla fina presenter. På kvällen läste vi en av de nya böckerna som godnattsaga, och så pratade vi om Claudias barnkalas på lördag. Jag ska samla ihop lite mer foton från idag för ett längre inlägg snart. Tack till er som var här och alla som gratulerat!