Bohuslän och Göteborg - del 3

Här kommer sista delen av sommarens sista Bohuslänsemester! (Del ett finns om du klickar HÄR och del två finns HÄR). Med årets sista båttur i Strömstadshavet, besök på en ny strand på Öddö, biobesök, farväl till Strömstad, och en pga askmoln över Falun uppskjuten hemresa - vilket gav utrymme till en Fjällbacka-tur och sista middagen med gänget utanför lillstugan. Innan vi for hem.



Någon dag senare gjorde vi en utflykt till Valö och Öddö dit vi inte åkt tidigare. Hittade en ny strand och fick oss ett sista dopp i havet innan de mörka åskmolnen (och getingarna, som vanligt denna sommar) skrämde oss därifrån. Jag, Annette och de två storbarnen gick på bio och såg Pettson och Findus i Strömstad, peppade alla fyra! (Den var bra!) Vi gjorde Strömstad igen, och så Rossö samtidigt som vi funderade över åka hem eller inte nästa dag. Från Falun fick vi höra att det var värmerekord och att askan i luften gjorde det svårt att vara ute. Inte så lockande. Desto mer lockande att andas mer frisk havsluft.



När vi stannade en extra dag föll valet av aktivitet på en tur till Fjällbacka, som vi inte hunnit med att besöka än i sommar. Lekte på lekplatsen, gick genom Kungsklyftan och upp på berget till den otroliga utsikten, och åt bageribröd med tillbehör till lunch på bryggan. Tillbaka i sommarstugan blev det Arme spagetti - Vincents och Claudias favoriträtt. Vilket sommarväder!



Dags för hemresa, en dag senare än tänkt (och bara en dag innan min födelsedag). Vi hade ett par mysiga raster, hittade en jättehäftigt bokloppis (som måste besökas igen), och fick en sista timme med skrikande bebis som tröttnat på att åka bil. Kom hem till lämningar efter askan som fallit efter den stora skogsbranden i Västmanland. Men åtminstonde till frisk luft. 

 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0