Köksfunderingar

Vårt kök är så där rätt trist utan att vara katastrofalt fult. Golvet är fint i ljus parkett, bänkskivorna helt ok i omväxlande trä och plåt, väggarna vitmålad väv, skåpluckorna är trist beige och kaklet är det som sticker ut som fulast med någon melerad historia med små fula duttar på (jag får visa bild senare). 

Jag vill budgetrenovera, något annat har vi inte råd med i nuläget, trots att skåpen är för grunda och bänkarna för låga. Vill sätta upp en fin tapet och måla luckorna, helst byta kaklet också men allra minst måla det vitt bara så man slipper notera det hela tiden.

Nu har jag hittat THE tapet, jag är totalt kär i Mountains - Sunrise från Missprint. Kolla in, underbar! Den röda lampan är beställd redan (från Ellos), för vi har saknat taklampa i köket ända sedan vi flyttade in i huset för 1,5 år sedan. Haft en liten fönsterlampa som inte alls duger fram tills nu. Och sedan är det lite snabba funderingar för resten av köket. Jag tror det mesta får bli vitt faktiskt, för att komplettera den brokiga tapeten (dessutom vill Pieter bara ha vita väggar men om han får resten vitt kanske han säger ok till min tapet). Möjligt om man vill bryta färgen på luckorna åt något håll, men jag tror kritvitt blir bäst. Kanske vit mosaik eller en glasskiva med bara vitmålat bakom, eller kanske ev. någon färg där. Och så fina knoppar som sticker ut lite och matchar tapeten. 

Känner mig riktigt nöjd med färgskalan där faktiskt. Svartvitt men kompletterande färger åt gult-orange-rött, gärna i en massa olika nyanser så att det inte blir så stelt. Det fungerar bra också med brödrosten och vågen vi redan har som är (olika) röda.

Hm just det, vårt köksbord är skogsgrönt. Det kanske fungerar, fast vi borde ändå hitta ett nytt. Köpte vårt på TaTillVara för 90 kr när vi flyttade ihop i vår första lägenhet, och det är både lite skrangligt och lite för litet. Eller så målar vi det bara. Fast ett nytt begagnat som vi kan måla skulle kännas helt ok också. Tror det är dags för en ny tur till TaTillVara snart. =)

Räddade bilder

Snabbversionen av vår hårddiskkrasch: I maj 2010 kraschade vår externa hårddisk. Pieter kör alltid backup ung. en gång i månaden, men just den här gången hade det gått ett helt halvår. Vi förlorade foton från bl a Vincents andra jul och tvåårsdag (okt -09 till maj -10). Lokala datorfixarna kunde bara hitta några få filer, och tipsade om att skicka till experter. Det är dyrt. Vi väntade.

Nyligen tog jag mig i kragen och skickade äntligen in hårddisken på expertlagning. Fick en hint om att de lyckats rädda en hel del, men fick hem en ny hårddisk med ingenting av det vi bett om (korten från det förlorade halvåret var det allra viktigaste). Superbesviken jag. Vi mejlade och frågade om det stämde, och det visade sig att de skickat fel kopia! Fick hem en ny hårddisk igår och efter att ha bläddrat igenom en hel massa mappar med bara enstaka bilder räddade kom jag till den sista mappen, hoppet nästan ute, men där... Där låg det foton, många! Inte alls alla, men nu har vi fått tillbaka mycket från de där sex förlorade månaderna. Guld värt...


Nu återstår att sortera de kort som räddats - de ligger i princip helt blandade. Och sedan glädjas åt vad vi faktiskt fått tillbaka, och sluta sörja de kort som för alltid är förlorade. 

En pingvin medelst "förlorad form"

Jag är så trött på kvällarna så det blir inte mycket datortid just nu. Vill visa upp vad jag gör den här veckan iaf, vi jobbar med "Förlorad form". Det innebär att vi modellerar i lera, gör sedan en gipsform på lerfiguren, som vi sedan gjuter ny gips i som knackas fram. Jag har gjort en pingvin och håller även på med en dinosaurie och en kobra. Här har ni pingvinen från lera till gips:


Pingun har lagats lite och slipats sedan sista bilden här, och målats med shellac för att kunna målas med färg. Det har jag inte hunnit än och vet inte om det hinns med innan gipsveckan är över (bara imorgon kvar nu med detta), men jag hoppas jag får tid till mer fix med det här någon annan vecka.

Redo att postas

Ikväll har jag äntligen kunnat packa mina första beställningar, efter att ha hämtat ut etiketterna som var sista biten i emballagepusslet. Några brickor och grytunderlägg har redan levererats eller hämtats upp personligen. Men det här känns jättekul! Får väl nästan hoppas ordrarna håller sig på en lagom låg nivå så det inte blir packcentral här hemma varje kväll, haha. 


I nästa vecka ska hemsidan göras så klar det bara går, och så har jag kvar en del fix med reklam av olika slag, ska fixa ordentliga produktfoton, och sedan kickar jag igång på allvar! Får se om jag har några produkter kvar då. =)) 

För er som velar, just nu finns så här många ex kvar:

bricka - Gul katt - 9 st.
bricka - Svart elefant - 10 st.
bricka - Prickig elefant - 12 st.
grytunderlägg - Brokig fjäril - 9 st.
grytunderlägg - Lila trollslända - 10 st.
grytunderlägg - Vit med hjärtan - 13 st.

Jag har inte bestäm än hur jag gör när dessa är slutsålda - om jag trycker upp samma igen eller helt andra. Möjligt att några kommer igen men andra byts ut mot nya designer.

Kläder med min logo på

I förra veckan kom ett litet paket i brevlådan. Det innehöll två barnplagg, en tunika åt Claudis och en tröja åt Vims. Specialbeställda, jag har önskat tyg och ärmfärg och knäppning, och uppsydda av duktiga Linda som har Chocolate Monkey. Inte nog med att kläderna är tokfina, de bär dessutom en logo som jag designat. Inte lite kul post ens, helt tokskoj! Kika in på Chocolatemonkey.se för att beställa! Barnen blev också riktigt förtjusta och modellade i dem alldeles frivilligt, det händer inte så ofta numera.


Vinterfina ungar man har va!

Årskrönika 2012 juli - dec

Äntligen fixat ihop resten av förra årets bilder (här hittas första delen), här kommer mitt 2012 i snabbversion...


And that is how the cookie crumbles.

Konstkurs på Fornby, mitt nya liv!

Hejhej! Här har ni en som har fullt upp. För en vecka sedan traskade jag in till min första dag på kursen jag kommer läsa det närmsta året - Konstkurs på Fornby folkhögskola i Borlänge. Samtidigt på kvällarna satt jag och min mamma och jobbade med en skrift åt Karagweföreningen som hon varit aktiv i i många år, med layout och bildfix - till midnatt varje kväll. Vi blev (tillräckligt-för-att-visa-upp-)-klara i lördags natt. Så vila har det inte varit tal om. Men allt är roligt och lite slit tål man om det inte håller på för länge. Den här veckan är en catch-things-up-vecka, och en vecka för fix med mina numera hitlevererade brickor och grytunderlägg! Sedan skulle jag behöva en städ-, släng- och sorterarvecka någon gång snart också. Mina prylar svämmar över hemma. Men det får bli någon annan gång. Sova lite skulle vara välbehövligt också.

Men kursen då, den har varit rolig, behaglig, trevlig. Känns som den är precis vad jag behöver nu så jag är oerhört glad att jag var en av de fem som togs in i år! De har intaging varje termin och alla elever blandas, vilket gör att nya och "gamla" gör samma saker. Fungerar riktigt bra! Sedan får de som gått längre kila iväg och pyssla med egna verk när de känner för det. Det är en trevlig blandning av folk också, folkhögskolestatusen till tack skulle jag tro - gamla, unga, utbrända, karriärsatsande, flummiga, pensionerade, småbarnsföräldrar... you name it.

Första veckan innebar perspektiv- och rumstecknande. Vi fick varsitt block och blyertspenna och skissade, tecknade, och pillade med kartonger, stolar och olika former i dagarna tre. För att öva perspektiv, volymer och riktning. Mot slutet av veckan byttes de stora formerna mot små plastdjur och vi fick öva runda och mer komplicerade former. Här kommer en smygkik på min första vecka (och början på denna)...


Just det, som synes är den här andra veckan på temat Modell! Så idag har jag tecknat kroki för allt jag varit värd. Vi har haft sittningar med allt från fyra sekunder till tjugo minuter. De två teckningarna ovan är 20-minuters. Inser nu att jag borde fotat några av de snabbare också, jag tar ju kort för att dokumentera vad jag hålller på med om dagarna. Bra med mobil. =) Skrufset där nere på golvet är dagens pennväss. Jag nöter ut pennor som inge annan. Tre stycken förra veckan och idag har jag slitit ner två stycken till halva sin längd. 

Alla korten ovan är från instagram, den som vill följa mig där gör det numera på den här länken: http://instagram.com/sitamoia/ Jag ska se om jag kan få upp den i vänsterspalten på bloggen så den alltid finns, men det får fixas när jag hinner. Jag vill lägga upp andra halvan av årskrönikan också, tror det får bli resten av kvällens projekt. Så jag får den gjord och kan släppa den ur tankarna. Det är rensa-i-to-do-listan-vecka nu ju. På återseende!

Bröllopsfoton

Hej! Ett litet snabbt inlägg. Jag har massor att säga och rapportera, men det får dyka upp framöver (om nya studierna bland annat). Tills vidare får ni bröllopsfoton! De jag tog i lördags när vänner gifte sig i Leksand. Jag lägger in de jag redan redigerat, så ursäkta att de blir lite små. Vill ni se något speciellt i större format så kanske det går att ordna.

Godnatt! Att jag fortfarande inte lyckats gå och lägga mig en enda kväll i år före klockan elva känns ju lite så där. Hoppet lever inför nästa kväll, håll tummarna!

/tröttisen

Bröllop avklarat, plugget nästa!

Ett litet hej! Imorgon börjar min konstkurs, nervös och lite förväntansfull är jag. Igår var vi på fint och roligt bröllop. Jag fick en hel del fina bilder från fotograferandet innan vigseln. Återkommer med fler om brudparet tillåter.Jag bakade ju även en av tårtorna till tårtbuffén, den "officiella bröllopstårtan" som fick ett brudpar på sig och som blev skuren i till kamerornas blixtar. Så här såg den ut innan leverans:Godnatt! Lycka till på mig imorgon nu!

Mot bröllopet!

Nu drar vi på bröllop, en kompis som gifter sig. Jag har gjort en bröllopstårta (som blir en av flera i en tårtbuffé) och jag ska fota, så nu är jag redigt nervös.


Rapport kommer! Trevlig helg på er!


Årskrönika 2012 jan-juni

En liten resumé i bilder från året. Här kommer första halvan...

To be continued...

Gott nytt år 2013!

Nytt år, nya utmaningar, nya möjligheter. 


Vi firade igår med goda vänner och smarrig mat, väldans trevligt. Jag sitter och plockar ihop lite kort till en årssammanfattning. Förra året blev den lite väl stor, jag har så svårt att utesluta bilder. Nu försöker jag hålla mig till en eller två bilder per månad, får se hur bra det går. =)

Det är ju för övrigt skittråkigt med det här tövädret. Jag är oerhört glad över att det var så vinterfint över jul, men fyra-fem plus här gör världen slaskig och grå. Blä. Pieter byggde i alla fall en snögubbe med barnen (som synes åter i regnställ) igår, får se hur länge den klarar sig. Och kolla in snösmältningen från vårt altantak...


Nyårslöfteslikt börjar mitt nyttiga liv igen idag. Liksom förra året startar jag med fasta för att övergå till kolhydratfattig och begränsad kost framöver. Jag har badat i socker senaste halvåret, med ett fint crescendo nu vid jul. Så tillbaka till början, nu kör vi!